Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 10 octombrie 2018

Stiati ca nu stiati aceste lucruri?


19* Sfântul Nicolae, pe care copiii îl așteaptă cu daruri la 6 decembrie, era originar din Patara, Lichia, Asia Mică. În jurul anului 300 a fost victimă persecuțiilor împotriva creștinilor. A participat rănit la sinodul de la Niceea. L-a pălmuit atunci pe ereticul Arie, iar mâna cu care l-a pălmuit se află Bisreica Gheorghe Nou, unde face minuni. A fost dăruită domnitorului Mihai Viteazul de cardinalul Bari. Inițial, Sfântul Nicolae a fost înmormântat la Myra, în prezent Demre. În 1087, niște negustori
italieni i-au dus moaștele la Bazilica din Bari, unde se află și acum.
20*.La Parma a fost creat parmezanul, parmigiano-reggiano, cea mai vestită specialitate de brânză din Italia. Pentru a obține un kilogram de parmezan, sunt necesari 16 litri de lapte. Se lasă la fermentat în vase de cupru. E nevoie de 3 ani ca să ajungă la maturitate, sub formă de pastă dură cu structură granulară.
21*. Focaccia este o mâncare tradițională din Liguria, Italia. Este un aluat copt pe vatră în care sunt adăugate ingrediente precum cele din pizza. În aluat se pune ulei de măsline în loc de drojdie. Se crede că rețeta de bază ar fi de origine etruscă sau din Grecia antică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...