Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 20 noiembrie 2018

Supercuriozități


*Cel mai mare bolovan de aur a fost descoperit în 1858, pe câmpul Ballart din Australia.

*Domnitorul Mihai Viteazul (1593-1601)
a fost făuritorul primei uniri politice a românilor. El s-a născut într-o localitate de la gurile Ialomiței. Părinții săi au fost Pătrașcu vodă cel Bun (1554-1557) și Tudora, sora lui Iane Eporitul, ban al Olteniei. Cunoștea limba greacă și limba turcă.



*Arborele cu ghiocei este originar din sud-estul SUA. Primăvara se umple cu ciorchini de flori albi-crem, sub formă de clopoței, mai degrabă decât cu ghiocei.

*Bulgaria este al doilea cel mai mare producător mondial de ulei de trandafir. Faimoasele case Dior, Chanel sau Kenzo plătesc și 7.000 de euro pentru un litru de ulei de trandafiri. Pentru un mililitru de ulei sunt necesare intre 1.000 si 1.500 de petale de trandafiri. Pentru un litru de ulei de trandafir este nevoie de 3,5 - 4 tone de petale. Primul producător este Turcia.

*Cel mai des în Univers se întâlnește hidrogen. Pe Pământ, hidrogenul este în combinație cu oxigenul, sub formă de apă.

*Prima baterie a fost inventată de italianul Alessandro Volta. El a construit, în jurul anului 1800, celula voltaică. El a realizat primul acumulator de la electricitate. De la numele inventatorului, unitatea de măsură a tensiunii a fost numită volt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...