Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 4 februarie 2019

Misterele ciocolatei


Ca și în cazul altor alimente, miturile și legendele despre beneficiile și tainele ciocolatei sunt multe.
Albă, neagră, cu lapte, cu fructe uscate, cu alcool sau cu fructe, ciocolata se găsește în multe varietăți. Ciocolata este compusă din diferite substanțe, cafeină și teobromină, care stimulează sistemul nervos central. Asta explică de ce atunci când mâncăm ciocolată să ne simțim (temporar) mai energici. Trebuie însă ținut cont că este important să nu abuzăm de acest aliment, fiindcă putem suferi episoade de nervozitate sau tahicardie dacă vom mânca ciocolată în mari cantități. În general, 100 de grame de ciocolată cu lapte conține numai 20 de miligrame de cafeină și aceeași cantitate de ciocolată neagră 60-69% conține 64 de miligrame. Sunt cantități care nu trebuie să ne preocupe dacă ne bucurăm de o sănătate bună. Potrivit Autorității de Securitate Alimentară, un consum de până la 400 de miligrame de cafeină pe zi nu presupune nicio problemă pentru majoritatea adulților sănătoși.

Ciocolata neagră, mai sățioasă decât celelalte tipuri de ciocolată

În ce privește sațietatea, s-a demonstrat că ciocolata neagră e mai sățioasă decât celelalte tipuri de ciocolată. Se vorbește mult de proprietățile antidepresive ale ciocolatei datorită prezenței moleculelor de feniletilamină, anandamina și triptofan. Totuși, acest efect nu a fost demonstrat. Ceea ce este sigur și demonstrat este că mâncatul ciocolatei ne trezește un sentiment de confort și plăcere. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când consumăm ciocolată, se secretă în corp serotonină, ceea ce generează satisfacție. În privința beneficiilor pentru inimă, nu există dovezi că flavonoizii prezenți în cacaoa solidă au acest efect.

Nu provoacă probleme

Deși multe persoane leagă apariția acneei de consumul de ciocolată, se poate spune că nu s-a demosntrat până acum că ciocolata favorizează apariția de coșuri. Este mai probabil ca acneea să fie cauzată de tulburări glandulare. Ciocolata este un produs sensibil care își poate pierde strălucirea și să capete o colorare mată sau cu urme albe, dacă nu este conservată bine. Dacă aspectul și textura au de suferit, nu înseamnă că nu mai e bună pentru consum. Dacă vreți să se păstreze un bun aspect al ciocolatei, păstrați-o într-un loc uscat, aerisit, protejat de lumină și la temperaturi între 18-20 ˚C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...