Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 7 martie 2019

Unde este locul de naștere al tequilei și de ce se numește astfel


Localizat la 72 de kilometri de Guadalajara, statul Jalisco din Mexic, orașul Tequila este locul de naștere al băuturii care îi poartă numele. Pitorescul oraș cu străzii pietruite și case colorate este înscris în patrimoniul mondial al UNESCO.
Guvernul federal mexican îl numește Pueblo Magico sau Orașul Magic, potrivit CNN. Există un secret care nu se știe. Fără femeile din Tequila, nu ar exista tequila. Cultivarea și replantarea anuală a agavelor înflorește în statele Jalisco, Colima, Nayarit și Aguascalientes din Mexic. Nimeni nu știe exact când femeile au devenit o parte integrală a cultivării agavelor, dar se crede că atunci când fermierii bărbați își mâncau prânzul și se odihneau sub copacii parota, nevestele lor se ocupau de agave. Ele erau foarte experimentate în sortarea plantelor și aveau grijă de cele tinere. Au început să muncească la câmp în secolul XVI. În urmă cu 25 de ani, exista numai un hotel și câteva restaurante în Tequila. Astăzi este asaltat de turiști mexicani și străini, care vin să afle istoria celebrei băuturi. Vizitatorii pot să facă o plimbare în câmpurile de agave, să privească modul în care se produce băutura și să o guste la una din cele 22 de case ale tequila din oraș.

Trenul tequila

În weekend-uri, circa 300 de pasageri fac o călătorie cu The José Cuervo Express, supranumit trenul tequilei. Călătoria de două ore de la Guadalajara la Tequila se face prin canionul Rio Grande, care oferă imagini spectaculoase ale câmpurilor de agave. Pasagerii asistă la un dans aztec înainte de a se urca la bord. La întoarcere gustă cântecele live ale mariachi-lor. În timpul călătoriei, oaspeții au parte de tameles, chips-uri, guacamole și cocktail-uri cu tequila fără număr . Tequila trebuie să fie distilată din agave cultivate numai din anumite regiuni din Mexic, îndeosebi Tequila și din împrejurimi. Bogatul sol vulcanic și climatul arid sunt ideale pentru agavele albastre, Agave Azul Tequilana Weber, plante native din zonă. Vizitatorii care se plimbă prin principala piață in Tequila aud clopotele care semnalează fiecare oră, savurează aroma dulce care plutește în aer după ce se ridică pe coșurile distileriilor din zonă. Piña (ananas) din plantele de agavă sunt recoltate, duse la distilerie, zdrobite și prăjite timp de 36 de ore ca să-și lase zaharurile și sucul. După aceea, sucurile de agave sunt lăsate la fermentat câteva zile, permițând zaharurilor să se transforme în alcool. Apoi, se distilează de două ori, rezultând alcoolul faimos, numit tequila.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...