Localizat la 72 de kilometri de Guadalajara,
statul Jalisco din Mexic, orașul Tequila este locul de naștere al băuturii care
îi poartă numele. Pitorescul oraș cu străzii pietruite și case colorate este
înscris în patrimoniul mondial al UNESCO.
Guvernul federal mexican îl numește Pueblo
Magico sau Orașul Magic, potrivit CNN. Există un secret care nu se știe. Fără
femeile din Tequila, nu ar exista tequila. Cultivarea și replantarea anuală a
agavelor înflorește în statele Jalisco,
Colima, Nayarit și Aguascalientes din Mexic. Nimeni nu știe exact când femeile
au devenit o parte integrală a cultivării agavelor, dar se crede că atunci când
fermierii bărbați își mâncau prânzul și se odihneau sub copacii parota, nevestele
lor se ocupau de agave. Ele erau foarte experimentate în sortarea plantelor și
aveau grijă de cele tinere. Au început să muncească la câmp în secolul XVI. În urmă
cu 25 de ani, exista numai un hotel și câteva restaurante în Tequila. Astăzi
este asaltat de turiști mexicani și străini, care vin să afle istoria celebrei
băuturi. Vizitatorii pot să facă o plimbare în câmpurile de agave, să privească
modul în care se produce băutura și să o guste la una din cele 22 de case ale
tequila din oraș.Trenul tequila
În weekend-uri, circa 300 de pasageri fac o călătorie cu The José Cuervo
Express, supranumit trenul tequilei. Călătoria de două ore de la
Guadalajara la Tequila se face prin canionul Rio Grande, care oferă imagini
spectaculoase ale câmpurilor de agave. Pasagerii
asistă la un dans aztec înainte de a se urca la bord. La întoarcere gustă
cântecele live ale mariachi-lor. În timpul călătoriei, oaspeții au parte de
tameles, chips-uri, guacamole și cocktail-uri cu tequila fără număr . Tequila
trebuie să fie distilată din agave cultivate numai din anumite regiuni din Mexic,
îndeosebi Tequila și din împrejurimi. Bogatul sol vulcanic și climatul arid sunt ideale pentru agavele
albastre, Agave Azul Tequilana Weber, plante native din zonă. Vizitatorii care
se plimbă prin principala piață in Tequila aud clopotele care semnalează
fiecare oră, savurează aroma dulce care plutește în aer după ce se ridică pe
coșurile distileriilor din zonă. Piña (ananas) din plantele de
agavă sunt recoltate, duse la distilerie, zdrobite și prăjite timp de 36 de ore
ca să-și lase zaharurile și sucul. După aceea, sucurile de agave sunt lăsate la
fermentat câteva zile, permițând zaharurilor să se transforme în alcool. Apoi,
se distilează de două ori, rezultând alcoolul faimos, numit tequila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment