Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 20 februarie 2020

Misterul unei coroane faimoase ascunsă 20 de ani într-un apartament din Olanda


O coroană faimoasă din secolul XVIII a fost înapoiată țării de unde provine după ce a fost ascunsă într-un apartament din Olanda timp de peste 20 de ani potrivit BBC.
Etiopianul Sirak Asfaw, care a fugit în Olanda la sfârșitul anilor 1970, a găsit coroana în 1998 în valiza unui vizitator și și-a dat seama că a fost furată. Consultantul în management a avut grijă de aceasta până ce a alertat un istoric și poliția olandeză după descoperirea pe care a făcut-o anul trecut. Astăzi, premierul etiopian Abiy Ahmed a primit coroana, despre care se crede că există numai 20. Coroana are reprezentări ale lui Iisus Hristos, Dumnezeu și Sfântul Duh, dar și ucenicii lui Iisus și ar fi fost dată unei biserici de un puternic nobil, Welde Sellase, cu sute de ani în urmă. Abiy a spus că a primit mulțumiri de la Sirak și guvernul olandez pentru înapoierea prețioasei coroane.
Care este povestea coroanei
Sirak a părăsit țara sa natală în 1978 ca să scape de represiunea politică a guvernului comunist, sau Derg, care a venit la putere în 1974. Regimul a dezlănțuit un val de violență numită Teroarea Roșie, care a ucis sute de mii și i-a forțat pe mulți să plece. Fostul refugiat obișnuia să găzduiască etiopieni care au fugit din țară în apartamentul său din Rotterdam între anii 1980 și anii 1990. În geanta unuia dintre acești vizitatori care a stat în casa lui în 1998. Sirak a avut confruntare cu acest bărbat și a insistat ca acea coroană să ajungă înapoi în țara sa natală. Se temea să nu fie confiscate de guvernul olandez. A păzit-o cu mare devotement și, în 2018, când Abiy a devenit premier în 2018 a simțit că era timpul ca piesa de mare valoare din istoria Etiopiei să se întoarcă la Addis Ababa.
A apelat la ”Indiana Jones”
Sirak Asfaw l-a contactat pe Arthur Brand, cunoscut drept ”Indiana Jones al lumii artei”, ca să-l ajute să trimită coroana acasă. ”I-am explicat, uite, fie coroana va dispărea sau, dacă mă ajuți, îmi va fi luată.”. Cu consimțământul poliției olandeze, vânătorul de comori a plasat artefactul într-un loc sigur. Un expert a confirmat că era original, iar Brand a decis că cel mai bun mod de a proteja era să facă anunțul public. ”Este o piesă uluitoare. E foarte mare. Mi-e milă de oamenii care au trebuit să o poarte pe cap, deoarece după ce o porți câteva ore te doare gâtul”, spune el. Sirak și Brand au așteptat ca guvernul etiopian să intre în contact cu autoritățile olandeze pentru a plănui returnarea coroanei. ”Vreau ca această coroană să fie un simbol al unității și a comuniunii”, spune Sirak.
Misterul coroanei faimoase ascunsă 20 de ani într-un apartament fascinează lumea. Va fi sărbătorită de etiopieni și chiar de africani.


Un comentariu:

  1. Did you realize there's a 12 word phrase you can speak to your partner... that will induce deep emotions of love and instinctual attractiveness for you buried within his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, adore and look after you with all his heart...

    ====> 12 Words That Fuel A Man's Love Response

    This impulse is so built-in to a man's genetics that it will make him work harder than ever before to take care of you.

    Matter-of-fact, triggering this mighty impulse is so binding to having the best ever relationship with your man that as soon as you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You'll instantly notice him expose his mind and heart to you in such a way he never expressed before and he'll see you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...