Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 19 februarie 2020

Tot adevărul despre mușețel: remediu miraculos sau nu? Ce precauții implică


Multă lume spune că mușețelul este un remediu miraculos, dar ce spune știința? Au fost studiate cu atenție proprietățile acestei plante medicinale.
O infuzie de mușețel atunci când apar durerile de stomac sau după o mâncare copioasă este o practică tradițională în multe țări, inclusiv în România. Înțelepciunea populară a atribuit acestei plante proprietăți digestive. Și, spre deosebire de alte remedii naturale, proprietățile bune ale mușețelului au fost demonstrate științific. Planta face parte din familia Asteraceae, cu circa 20.000 de specii, între care și margaretele și floarea soarelui.

Primele studii științifice care s-au făcut

Primele studii științifice care vorbesc de multiplele beneficii ale mușețelului datează din primii ani ai secolului XX, în care s-a proclamat capacitatea acestei plante pentru a bloca acțiunile convulsiilor și alți compuși chimici care cauzează spasme. Proprietățile sedative ale mușețelului au fost documentate în deceniul 1950. Totuși încă mai sunt multe lucruri de studiat despre mușețel. Se știe deja că posedă o amplă varietate de principii active. De exemplu, componenta principală, bisabolol, posedă proprietăți antiinflamatorii și relaxează mușchii traectului digestiv. În caz de gastrite și alte inflamații ale membranelor mucoase s-a demonstrat experimental că mușețelul are efecte antiinflamatorii rapide și prelungite. Ceaiul de mușețel oferă proprietăți carminative, adică ajută la reducerea senzației de gaze și a inflamațiilor care cauzează rău la stomac. Reducând gazele abdominale, permite ușurarea senzației de durere cauzată de crampele stomacale. Proprietățile antiinflamatorii pot de asemenea ușura afecțiunile stomacale, inclusiv sindromul de intestin iritabil.

Un studiu care a făcut o importantă descoperire

Un studiu științific din 2006 a arătat că mușețelul reduce producția de acid gastric care poate duce la reflux de acid când este prezent în cantități excesive, probleme legate de suferințe gastroesofagiene cauzate de stres. Explicația pe care o oferă cercetătorii științifici este că mușețelul oferă un efect calmant natural, care poate ajuta la reducerea stresului și starea de rău la stomac. Un alt studiu din 2015 a arătat clar că stresul poate cauza aciditate severă de reflux, iar mușețelul este de mare ajutor în acest caz. De asemenea, mușețelul ajută la ușurarea simptomelor de anxietate și depresie. Un studiu a descoperit că persoanele care iau doze zilnice de exctract de muțeșel au o reducere de 50 la sută a simptomelor anxietății.

Există riscuri legate de mușețel?

În realitate, riscurile asociate cu consumul de muțețel sunt minime. În majoritate, toți oamenii pot să bea ceai de mușețel fără să experimenteze efecte adverse, deși au existat totuși și cazuri de reacții alergice. Simptomele pot include erupții cutanate, inflamații ale gâtului, dificultăți de respirație. În plus, nu este recomandat să beți mușețel dacă luați medicamente anticoagulante, fiindcă are în compoziție compuși anticoagulanți naturali care pot exacerba efectele medicamentelor.
Dar, este clar, înțelepciunea opulară are dreptate: mușețelul este un remediu miraculous și se poate folosi pentru tratarea problemelor digestive severe.

Un comentariu:

  1. Did you know there's a 12 word phrase you can tell your man... that will induce deep emotions of love and impulsive attractiveness for you buried inside his chest?

    Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, cherish and care for you with all his heart...

    =====> 12 Words Will Fuel A Man's Desire Impulse

    This impulse is so hardwired into a man's brain that it will make him work better than before to to be the best lover he can be.

    Matter of fact, fueling this dominant impulse is absolutely important to achieving the best possible relationship with your man that as soon as you send your man a "Secret Signal"...

    ...You will immediately notice him open his heart and mind to you in a way he never experienced before and he'll see you as the only woman in the world who has ever truly interested him.

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...