Câtă brânză putem mânca pentru a fi bine pentru sănătate toată
lumea trebuie să știe. Brânzele cele mai maturate și grase trebuie lăsate mai
bine pentru un consum ocazional, potrivit elespanol.com.
Deși brânza face parte
din dieta sănătoasă, trebuie avut în vedere ce tip de brânză e bine să consumăm
mai mult sau mai puțin des. Care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză și pe
care le putem consuma mai des, inclusiv zilnic. Brânza e un aliment din lapte
de vacă, capră sau oaie cu un conținut de apă de 40-50%, conținut mai scăzut cu
cât este mai maturată. Prin maturare se ajunge la o mai mare concentrare de macronutrienți
(grăsimi satúrate și proteine) și micronutrienți (calciu, vitamina D și sare).
De aceea alegerea tipului de brânză e important pentru o dietă echilibrată.
Importantă pentru sănătate
Brânza un este
un aliment indispensabil pentru consumul zilnic dar se află în grupul important
alimantar de lactate care se recomandă pentru consum zilnic datorită
conținutului de calciu și vitamina D. Se recomandă un consum de lactate de 3-4
porții pe zi. Se recomandă un consum de lapte, iaurt și o porție de brânză
zilnic.
Cu cât mai puțin maturată, cu atât mai bine
În
dieta mediteraneană tradițională, este inclus un consum regulat de brânză
proaspătă, inclusiv feta. Cantitatea recomandată la o masă este de 8—100 de grame
de brânză proaspătă sau circa 30 de grame maturată. Se recomandă consumul de
brânză de 3-4 ori pe săptămână, cel mai bine. Cele maturate trebuie cosnumate în
cantități mici și numai ocazional. Brânzeturile de tip parmezan, mascarpone sau
rochefort au mare conținut caloric și sare, deci trebuie consumate în mici
cantități. Câtă brânză putem
mânca pentru a fi bine pentru sănătate toată lumea trebuie să știe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment