Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 13 aprilie 2021

Ce se întâmplă dacă o persoană e infectată cu COVID-19 și nu știe și se vaccinează

 Ce se întâmplă dacă o persoană e infectată cu COVID-19 și nu știe și se vaccinează a explicat un cercetător științific pentru Agenția France Presse.


Un pacient asimptomatic este o persoană care ”se molipsește de boală, dar nu prezintă simptome de niciun fel”, spune Arturo Borzutzky, profesor la Facultatea de Medicină a Universității Catolice din Chile. Absența simptomelor depinde de factori multipli, cum ar fi vârsta și eficiența sistemului imunologic, între altele, a mai spus cercetătorul. La fel a spus și infectologul Juan Carlos Cataño, profesor la Universitatea din Antioquía, Columbia, care a asigurat că, având un mai bun răspuns în fața bolii, pacientul asimptomatic nu prezintă efecte negative atât de severe, nici vizibile, ca alte persoane. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele fără simptome pot transmite virusul, însă încă nu se știe cu ce frecvență.

Asimptomaticii sunt mai periculoși

Potrivit lui Borzutzky, asimptomaticii transmit de asemenea boala și sunt mai periculoși fiindcă în general nu știu că au COVID-19, ducând o viață relativ normală. Imunologa Carmen Álvarez Domínguez spune că dacă o persoană se contaminează cu COVID-19 și nu știe și se vaccinează ”nu se întâmplă nimic”. Se recomandă celor care au făcut boala să se vaccienze cu o singură doză, fiindcă înseamnă o întărire a imunității. Dacă ziua următoare sau după câteva zile de la vaccinare o persoană este depistată pozitivă, experții spun că nu e nici o problemă, fiindcă vaccinul nu a avut timp să-și facă efectul în organism și în același timp nu va ajuta mult. Imunitatea necestită 14 zile pentru ca să se producă celulele sistemului imunitar care recunosc antigenul și 21 de zile pentru a genera așa numitele celule de memorie. De aceea trebuie așteptat cel puțin 21 de zile pentru a doua doză, pentru ca procesul imunologic să fie complet.

Vaccinul e foarte important

Borzutzky a explicat pentru AFP Factual că pacienții care au avut COVID-19, cu sau fără simptome, trebuie de asemenea să se vaccineze. Dacă persoana care a avut virusul se vaccinează își va întări imunitatea și va diminua probabilitatea de a se îmbolnăvi din nou. Și asimptomaticii trebuie să se vaccineze. Așa vor avea mai puține riscuri de a se contagia în formă gravă. Vaccinurile sunt eficiente, dar nu în proporție de 100%. De aceea nu trebuie lăsată jos garda după vaccinare. Ce se întâmplă dacă o persoană e infectată cu COVID-19 și nu știe și se vaccinează au explicat cercetătorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...