Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 2 august 2021

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat ? Iată de ce e esențial să știm acest lucru!

 

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat este o întrebare pe care ne-o punem fiecare dintre noi.


Combinația de sudoare, salivă, mătreață, inclusiv particule de mâncare, transformă patul în mediu propice pentru a crește o mare cantitate de germeni, cum ar fi bacterii, ciuperci, virusuri și mici insecte. Asta se ascunde în lenjeria noastră de pat. Cercetările care s-au făcut în spitale au arătat că bacteriile stafilococice sunt comune în cearșafuri. În general sunt inofensive, dar pot cauza vătămări grave când ajung în corp prin răni deschise. Unii stafilococi sunt mai periculoși ca alții.

Tulpini rezistente la antibiotic

Stafilococul auriu e destul de contagios și poate provoca infecții ale pielii, pneumonie și acne. Trăiește în fețele de perne, iar unele tulpini sunt rezistente la antibiotice. Cercetările au arătat că stafilococii, E.coli și alte bacterii similare, sunt de asemene în paturile de spital. Bacteriile gramnegative sunt o problemă gravă pentru sănătate, putând cauza infecții ale traectului urinar, pneumonie, diaree, meningită. Unele tulpini de E.coli pot să fie foarte infecțioase și pot provoca infecții ale traectului urinar, diaree, pneumonie. De aceea e atât de important să ne spălăm pe mâini după ce mergem la toaletă, ca să nu transferăm bacteriile în pat. Sigur spitalele sunt medii mult diferite față cele de acasă, dar asta nu înseamnă că bacteriile nu sunt prezente și paturile personale.

Pierdem 500 milioane de celule de piele

Zilnic pierdem circa 500 milioane de celule de piele, când dormim în pat. Acestea pot atrage și să fie devorate de acarieni microscopici. Acarienii și excrementele lor pot provoca alergii. De asemenea, în pat pot ajunge alte insecte, cum ar fi purici, ploșnițe, care transmit boli cu efecte grave asupra sănătății mintale, insomnia și alergii. De asemenea, în pat pot ajunge germeni, virusuri și ciuperci de pe articole domestice contaminate, haine, prosoape, animale de casă. Unele tipuri de virusuri periculoase pot supraviețui în bumbac și lână până la 14 săptămâni.

Spălarea lenjeriei de pat, esențială pentru sănătate

Spălarea corectă a lenjeriei de pat e esențială pentru sănătate. Cearșafurile trebuie aerisite zilnic, fiindcă umezitatea acumulată în timp ce dormim atrage bacteriile și acarienii. Fiindcă pernele sunt greu de spălat, trebuie aspirate. Saltelele de asemenea trebuie aspirate bine în fiecare lună. Cearșafurile trebuie spălate săptămânal sau chiar mai des, mai ales dacă petreceți mult timp în pat, transpirați mult sau dormiți fără haine. Faceți duș înainte de culcare, nu vă băgați în pat transpirați, nu mâncați nu beți nimic în pat, nu vă urcați cu șoase murdare în pat, nu lăsați animalele de casă în pat!!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...