Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 24 decembrie 2021

Povestea renului Rudolf

 

Legenda spune despre un ren tânăr care era mereu văzut rău și discriminat de turma sa care făcea haz de el pentru că avea nasul roșu ce emitea propria lumină și, din această cauză, era considerat foarte urât.


Într-o zi, de Crăciun,

s-a pornit o mare furtună de zăpadă care a făcut imposibilă înaintarea cu sania a lui Moș Crăciun, ce era trasă de cei opt reni ai săi. Așa l-a cunoscut Moșul pe Rudolf și l-a pus în fruntea renilor lui, pentru ca lumina puternică a nasului său să poată ghida călătoria sa. De atunci, Rudolf lucrează alături de Moș Crăciun, de Crăciun, când aduce daruri copiilor din întreaga lume. Și, tot de atunci, este respectat și admirat de turma sa.

Cine l-a creat

Personajul Rudolf a fost creat în 1934 de un redactor de publicitate din SUA numit Robert L. May. Mai apoi a fost inclus într-un poem în 1948, care a devenit cântec, fiind compus de Johnny Marks și cântat mai târziu, n 1949, de Gene Autry. Rudolf și-a făcut apariția și în desenele animate, foarte atrăgător, pentru a atrage simpatia copiilor. Despre renii lui Moș Crăciun, în număr de opt, se vorbește prima oară într-un poem



anonim din anul 1823.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...