Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți, dezvăluie ziarul ”El Universal”, care citează un studiu de ultimă oră.
Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți au studiat
cercetătorii de la Centrul Național pentru Informații Biotehnologice din Mexic. Astfel, ei au descoperit că un consum de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră ajută la scăderea nivelelor de stres. Acest lucru se datorează cantității de cacao, de aceea ciocolata albă este mai puțin eficientă. Experții au mai studiat ce varietate de ciocolate trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți.Efectele uluitoare ale ciocolatei
Potrivit unui studiu publicat în revista științifică ”Journal of Nutritional Biochemistry”, realizat de
Universitatea Națională din Seul, Coreea de Sud, cantitatea recomandată de consum
este de 30 de grame de ciocolată cu un conținut de cel puțin 85% de cacao. Cu această doză se pot provoca
schimbări în microflora intestinală care afectează starea noastră de spirit,
asigură experții.
Stimulează sistemul nervos
Există o relație direct între intestinal nostru și creier. Bacteriile
intestinale produc molecule similare neurotransmițătorilor și hormonilor care se
trimit la creier prin intermediul sistemului nervos. O bacterie numită Blautia pare să fie asociată cu schimbările pozitive ale
stării de spirit. De aceea ne simțim mai fericiți dacă mâncăm ciocolată cu cel
puțin 85% de conținut de cacao.
Îmbunătățește producerea de endorfine
De asemenea, ciocolata cu cel puțin 85% de conținut de cacao îmbunătățește producerea de
endorfine care acționează ca substanțe chimice ce fac creierul să se simtă euforic.
În plus conține teobromina, care are proprietăți diuretice,
vasodilatatoare și relaxare musculară. De aceea, ciocolata stimulează sistemul
nervos și provoacă o senzație de plăcere și stare de bine.
Alte beneficii ale ciocolatei
În afară de faptul că ne face fericiți, ciocolata ajută la
prevenirea unor boli. Potrivit revistei medicale European Journal of Preventive
Cardiology, cei care mănâncă ciocolată o dată pe săptămână prezintă un
risc cu 8% mai mic de a avea artere blocate. De asemenea, revista științifică The
FASEB Journal a descoperit că memoria și învățarea pot fi îmbunătățite prin
consumul de ciocolată. Un studiu publicat în Depression & Anxiety,
ciocolata reduce depresia clinică.
Proprietăți de mare folos
Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică TH Chan de la Harvard au arătat
că vitaminele și mineralele conținute de ciocolată, cum ar fi cuprul, fierul,
magneziul și manganul, ajută la producerea de colagen, proteină care ajută la
menținerea unei pieli tinere și sănătoase. Alte beneficii ale ciocolatei sunt asociate
cu următoarele componente: triptofan, pentru producerea de serotonină, substanță
chimică ce funcționează ca neurotransmițător și legată de asemenea cu sentimentul
de fericire.
Proprietăți împotriva cancerului
Flavonolul din ciocolată este un antioxidant
care combate îmbătrânirea celulară și procese degenerative, îmbunătățește
îmbătrânirea celulară și procesele degenerative, îmbunătățește circulația sanguine
din creier, zonă care are legătură cu memoria, de aceea îmbuntățește
concentrarea și atenția. De asemenea, ajută la sănătatea inimii. Ciocolata
neagră conține flavonoizi care previn diabetul. Ce ciocolată
trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți au stabilit experții.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment