Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 17 iunie 2022

Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți?

 

Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți, dezvăluie ziarul ”El Universal”, care citează un studiu de ultimă oră.

Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți au studiat

cercetătorii de la Centrul Național pentru Informații Biotehnologice din Mexic. Astfel, ei au descoperit că un consum de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră ajută la scăderea nivelelor de stres. Acest lucru se datorează cantității de cacao, de aceea ciocolata albă este mai puțin eficientă. Experții au mai studiat ce varietate de ciocolate trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți.

Efectele uluitoare ale ciocolatei

Potrivit unui studiu publicat în revista științifică ”Journal of Nutritional Biochemistry”, realizat de Universitatea Națională din Seul, Coreea de Sud, cantitatea recomandată de consum este de 30 de grame de ciocolată cu un conținut de cel puțin 85% de cacao. Cu această doză se pot provoca schimbări în microflora intestinală care afectează starea noastră de spirit, asigură experții.

Stimulează sistemul nervos

 

Există o relație direct între intestinal nostru și creier. Bacteriile intestinale produc molecule similare neurotransmițătorilor și hormonilor care se trimit la creier prin intermediul sistemului nervos. O bacterie numită Blautia pare să fie asociată cu schimbările pozitive ale stării de spirit. De aceea ne simțim mai fericiți dacă mâncăm ciocolată cu cel puțin 85% de conținut de cacao.


Îmbunătățește producerea de endorfine

 

De asemenea, ciocolata cu cel puțin 85% de conținut de cacao îmbunătățește producerea de endorfine care acționează ca substanțe chimice ce fac creierul să se simtă euforic. În plus conține teobromina, care are proprietăți diuretice, vasodilatatoare și relaxare musculară. De aceea, ciocolata stimulează sistemul nervos și provoacă o senzație de plăcere și stare de bine.

 

Alte beneficii ale ciocolatei


În afară de faptul că ne face fericiți, ciocolata ajută la prevenirea unor boli. Potrivit revistei medicale European Journal of Preventive Cardiology, cei care mănâncă ciocolată o dată pe săptămână prezintă un risc cu 8% mai mic de a avea artere blocate. De asemenea, revista științifică The FASEB Journal a descoperit că memoria și învățarea pot fi îmbunătățite prin consumul de ciocolată. Un studiu publicat în Depression & Anxiety, ciocolata reduce depresia clinică.
 

Proprietăți de mare folos


Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică TH Chan de la Harvard au arătat că vitaminele și mineralele conținute de ciocolată, cum ar fi cuprul, fierul, magneziul și manganul, ajută la producerea de colagen, proteină care ajută la menținerea unei pieli tinere și sănătoase. Alte beneficii ale ciocolatei sunt asociate cu următoarele componente: triptofan, pentru producerea de serotonină, substanță chimică ce funcționează ca neurotransmițător și legată de asemenea cu sentimentul de fericire.

 

Proprietăți împotriva cancerului

 

Flavonolul din ciocolată este un antioxidant care combate îmbătrânirea celulară și procese degenerative, îmbunătățește îmbătrânirea celulară și procesele degenerative, îmbunătățește circulația sanguine din creier, zonă care are legătură cu memoria, de aceea îmbuntățește concentrarea și atenția. De asemenea, ajută la sănătatea inimii. Ciocolata neagră conține flavonoizi care previn diabetul. Ce ciocolată trebuie să mâncăm pentru a fi mai fericiți au stabilit experții.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...