Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 21 iunie 2022

O mare descoperire poate duce la prevenirea demenței. Deficitul de vitamina D poate duce la demență

 

Un studiu de ultimă a demonstrat că există o legătura între deficitul de vitamina D și demență.

Un studiu de ultimă oră citat de ziarul german ”Bild” demonstrează

legătura dintre deficitul de vitamina D și demență. Milioane de cazuri de demență ar putea fi prevenite în viitor dacă toată oamenilor li s-ar administra în mod adecvat vitamina D. Este vorba de un prim studiu la nivel mondial pe acest subiect realizat de Universitatea din Australia de Sud, care a descoperit o legătură direct între deficitul de vitamina D și demență și, prin urmare, o abordare importantă de prevenire a demenței.

Peste 55 de milioane de oameni cu demență

Demența este un sindrom cronic sau progresiv care duce la deteriorarea funcției cognitive, a gândirii și a memoriei odată cu vârsta. Peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de demență, 10 milioane de cazuri noi fiind diagnosticate în fiecare an. Boala este una din principalele cauze de deces la nivel mondial. Administrarea în doze suficiente a vitaminei D ar putea fi cheia pentru prevenirea majorității cazurilor viitoare de demență.

Cât de scăzute sunt nivelurile vitaminei D ce afectează sănătatea creierului

Un studiu genetic, realizat de Consiliul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală, a analizat datele provenite de la 294.514 participanți de la Biobank din Marea Britanie și a examinat impactul nivelurilor scăzute de vitamina D (sub 25 nmol/L) asupra riscului de demență și accident vascular cerebral. S-a demonstrat astfel că deficiența cronică de vitamina D nu este asociată doar cu un volum mai mic al creierului. Pe baza analizelor genetice, cercetătorii au descoperit și o legătură cauzală între deficitul de vitamina D și dezvoltarea demenței sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Aportul adecvat de vitamina D ar putea preveni cazurile de demență

Cercetătorul care a condus studiul, profesoara Elina Hyppönen, a spus că rezultatele arată cât de importantă este vitamina D în prevenirea demenței. Experții spun că un aport de vitamina D ar putea preveni și zeci de mii de decese cauzate de cancer în fiecare an. Hyppönen a subliniat cât de importantă este vitamina D pentru sănătatea mentală și fizică: „Vitamina D este din ce în ce mai recunoscută pentru efecte importante, inclusiv asupra sănătății creierului.” Folosind o analiză genetică extinsă, ea și echipa sa au reușit să demonstreze că vitamina D are un impact uriaș asupra sănătății oamenilor.

Singurătatea la bătrânețe promovează demența

Singurătatea la bătrânețe schimbă creierul și promovează demența, avertizează experții. „Demența este o boală progresivă și debilitantă care poate fi devastatoare atât pentru indivizi, cât și pentru familii”, conchide profosoara Hyppönen. „Deci trebuie să ne asigurăm că nimeni în lume nu suferă de deficiență severă de vitamina D. Acest lucru este valabil mai ales pentru populația care nu primește suficient soare pentru a produce vitamina”, a adăugat aceasta. Un studiu a demonstrat legătura dintre deficitul de vitamina D și demență

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...