Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 26 august 2022

Ce spun ochii despre noi

 

Ce spun ochii despre noi este o întrebare la care cu toții așteptăm un răspuns. Trădează  boli, definesc personalitatea, se mișcă cel mai mult când suntem curioși.

 


Ce spun ochii despre noi este foarte important, fiindcă

se știe că sunt oglinda sufletului. Expresiile ochilor dezvăluie emoții greu de simulat, cu atât mai mult de ascuns. Putem zâmbi în fața dificultăților ca terapie, dar indiciul de preocupare din ochi nu se șterge cu un surâs. O privire poate indica dispoziția, furia, melancolia, tristețea, dorul, incapacitatea de a ascunde înșelăciunea, minciuna.

Ochii anunță boli

Știința a descoperit că ochii sunt ferestre prin care se poate privi pentru a descoperi secrete nebănuite. Un studiu publicat în revista științifică ”Nature Genetics” susține că persoanele cu ochii căprui sunt mai puțin predispuse să sufere de melanom, cancerul de piele cel mai periculos. De asemenea, cei cu ochii albaștri sunt mai puțin predispuși să sufere de vitiligo, boală degenerativă care cauzează pierderi neregulate de pigmentare a pielii.

Irisul definește personalitatea

Există o legătură între caracteristicile irisului și personalitatea individului. Mats Larsson, cercetător de la Universitatea Obrero din Suedia, a descoperit că persoanele care au mai multe striații ce iradiază de la pupilă tind a fi mai onești și sensibili, experimentează mai multe emoții pozitive decât celelalte. Legătura dintre iris și personalitate provine de creșterea țesutului ocular care e în legătură cu o zonă din creier ce reglează starea de spirit.


Sensibilitatea la alcool

Un studiu a arătat că, deși persoanele cu ochii închiși la culoare sunt genetic mai sensibile la efectele alcoolului, indivizii cu ochii deschiși la culoare consumă o mai mare cantitate de băuturi tari. Potrivit cercetătorilor, oamenii cu ochi căprui și negri sunt mai reținuți în fața unei tejghele de bar. Ce spun ochii despre noi este foarte interesant.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...