Iubitorii de
ciocolată încep să tremure.
Un ingredient esenţial nu se mai găseşte în aceeaşi
cantitate ca înainte. Cantitatea de cacao la
nivel mondial s-a redus substanţial.
Marii producători
de ciocolată din lume precum Mars sau firma eleveţiană Barry Callebaut AG
avertizează. Oamenii consumă mai multă ciocolată, decât cultivă fermierii
arbori de cacao. În mod deosebit,
China se evidenţiază prin consumul ridicat de ciocolată.
Până în anul 2020
se poate ajunge la un deficit serios în ceea ce priveşte cantitatea de cacao la
nivel mondial. Principalele motive pe lângă consumul ridicat de ciocolată la
nivel mondial sunt alţi factori locali precum seceta sau epidemia de ebola din
Africa de Vest care au dus la un adevărat haos economic.
Potrivit
statisticilor organizaţiei internaţionale ICCO, rezervele globale de cacao au
ajuns la cea mai mare scădere din ultimii 50 de ani. Din anul 2012, cacaua s-a
scumpit cu până la 60 la sută, potrivit Washington Post.
Cererea crescută
pentru ciocolata neagră a contribuit şi ea la această situaţie, deoarece la
ciocolatele negre este folosită o cantitate mai mare de cacao.
Pentru a rezolva
această situaţie, o echipă de cercetători a fost deja însărcinată să cultive
arbori de cacao care pot produce de şapte ori mai multe boabe de cacao. Între
timp, producătorii şi-au propus să pună la vânzare batoane de ciocolată mai
mici sau să reducă cantitatea de cacao folosită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment