Papa Francisc datorează energia sa uimitoare unui mic dejun “puternic”.
Potrivit unor surse de la Vatican, Suveranul Pontif însoţeşte cel mai important fel de mâncare cu un supliment de ulei de krill, un crustaceu antarctic bogat în omega 3 îmbogăţit cu vitamina D3, antioxidant. Edgardo Ridner, fost preşedinte al Societăţii argentiniene de nutriţie semnalează că acidul gras îmbunătăţeşte memoria, împiedică deteriorarea cognitivă cauzată de îmbătrânire şi previne bolile vasculare. Este indicat mai ales pentru prevenirea bolilor de inimă în cazul persoanelor care au colesterolul crescut, fiindcă s-a demonstrat că îl scade şi celor care suferă de hipertensiune. Omega 3 provoacă fabricarea de hormone antiinflamatorii în corp. Ajută la reducerea durerilor musculare şi de articulaţii, potrivit expertului argentinian în chimie şi alimentaţie Néstor Cardinali. Alte avantaje sunt împiedicarea rigidizării arteriale, evitarea arteriosclerozei, la persoanele diabetice, scade rezistenţa la insulină. “Este un supliment pe care trebuie să îl ia toată lumea”, spune Cardinali, care precizează că este contraindicat numai în cazul persoanelor care iau anticoagulante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment