Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 20 ianuarie 2021

Vitamina D împotriva COVID-19, recomandată de medicii specialiști francezi

 

Vitamina D împotriva COVID-19 este recomandată de medicii specialiști francezi. Suplimentele de vitamina D ar putea să fie un ajutor util pentru a contribui la prevenirea infectării, au evidențiat 73 de specialiști.


Șase mari asociații medicale, între care se numără Societatea de Endocrinologie, Societatea de Pediatrie, Societatea de Geriatrie, Societatea de Endocrinologie și Diabet, Societatea de Diabet Pediatric și Societatea de Nefrologie, Dializă și Transplant, și peste 73 de cercetători francezi au lansat o recomandare prin care scot în evidență proprietățile vitaminei D împotriva coronavirusului și îndeamnă medicii să o prescrie populației în general. ”Deși nu poate fi considerată o armă la același nivel ca vaccinul, vitamina D ar putea fi un adjuvant util pentru a contribui la prevenirea unei infectări cu Sars-CoV-2, mai ales la reducerea formelor grave de COVID-19”, indică autorii acestei informații care apare în publicația ”La Revue du Practicien”.

Numeroase alte publicații au evidențiat beneficiile vitaminei D

 

Numeroase alte publicații au evidențiat beneficiile vitaminei D - carența de vitamina D afectând sistemul imunitar- împotriva bolilor respiratorii acute, între care și gripa. Diferite studii se referă la acest lucru, între care un studiu norvegian cu caracter preliminar ce demonstrează că acei consumatori în mod obișnuit de ulei de ficat de cod, bogat în vitamina D, se infectează mai puțin cu coronavirus. În plus, experții francezi arată că principalii factori de risc ai unei carențe de vitamina D (vârsta înaintată, obezitate, boli cornice) coincid cu grupurile susceptibile să sufere de forme grave de COVID-19. De aceea s-a adoptat această măsură eficace de administrare a vitaminei D, fără pericol, puțin costisitoare, în Franța. Vitamina D împotriva COVID-19 este recomandată de medicii specialiști francezi.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...