(Română) Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de o proteină naturală
care face ca alimentele care să aibă gust precum limonada dulce. Fructul
miraculos, numit Miraculin, provine din vestul Africii şi este acum disponibil
în Noua Zeelandă sub formă de tabletă. Iată ce spune profesorul Laurie Melton, director al Food Science
University din Auckland despre Miraculin: “’Practic, oamenii nu îşi dau seama ce
se întâmplă. Bănuiesc că proteina din acest fruct blochează gustul acid şi
întăreşte gustul dulce. O persoană care a testat Miraculin spune că acesta face
ca sucul de lămâie să aibă gust de plăcintă cu brânză, iar Berea Guinness să
aibă gust de lapte cu ciocolată. Numai că efectul fructului sub formă de bacă
durează doar o oră. De asemenea proteina nu este stabilă la căldură ceea ce
înseamnă că proprietăţile ei încetează dacă e gătită sau adăugată în alimente
fierbinţi. Importatorii de Miraculin din Noua Zeelandă spun că are beneficii miraculoase
pentru diabetici şi persoanele care se luptă să slăbească, dar nu rezistă să nu
consume dulciuri.
http://tvnz.co.nz/national-news/miracle-fruit-baffles-scientists-4969614
fructul Miraculin |
http://tvnz.co.nz/national-news/miracle-fruit-baffles-scientists-4969614
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment