Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 1 noiembrie 2013

Cea mai înaltă statuie din lume va avea 182 de metri


        Monumentul care va fi ridicat în India va fi aproape de 2 ori mai înalt decât Statuia Libertăţii din SUA. Ţăranii vor dona metal în amintirea celui care a înfiinţat ţara. 
        
Aceasta este o imagine din videoclipul în care este prezentată statuia monument care îl va înfăţişa pe politicianul Sardar Vallabhbhai Patel. Acesta a fost prieten bun cu Mahatma Gandhi şi este considerat părintele întemeietor al ţării



        La prima vedere ai zice că are un aer nord-corean. Această statuie va fi cea mai înaltă statuie din lume
şi în acelaşi timp şi cea mai scumpă, costurile ridicându-se la circa 340 de milioane de dolari.

Statuia a existat până acum doar sub formă de ilustraţie. Opera care este dedicată politicianului Sardar Vallabhbhai Patel (1875-1950), unul dintre părinţii întemeietori ai ţării, se pare că va lua fiinţă în provincia indiană Gujarat.
Cu o înălţime de 182 de metri, statuia care îl înfăşişează pe Patel va fi de două ori mai înaltă decât statuia lui Iisus din Rio de Janeiro. Cea mai înaltă statuie de până acum este o statuie a lui Buddha din provincia chineză Henan cu o înălţime de 128 de metri.

Speranţe privind creşterea numărului de turişti



           Ideea pentru acest proiect a avut-o conducătorul opoziţiei, Narendra Modi. Acesta a declarat următoarele la şantierul de construcţii din localitatea Kevadia, aflată la aproximativ 170 de km sud-est de cel mai mare oraş din provincia Gujarat, Kevadia: «Oamenii vin în India ca să vadă Taj Mahalul, la americani se înghesuie ca să vadă Statuia Libertăţii, iar în Franţa, Turnul Eiffel este atracţia principală. Acum vor veni oameni din toată lumea ca să vadă această minune de statuie »

Potrivit autorităţilor, până la sfârşitul lunii ianuarie se va colecta metal din întreaga ţară.  Modi a declarat, că dacă fiecare ţăran va fi dispus dă doneze între 200 şi 400 de grame de metal, atunci va fi destul pentru ridicarea monumentului.
         Sardar Patel a fost un prieten bun al lui Mahatma Ghandi şi după declararea independenţei Indiei din 1947 a devenit primul ministru de externe al fostei colonii britanice. El a contribuit decisiv la întemeierea unui stat unitar prin unificarea provinciilor coloniale britanice cu sutele de principate semiautonome.  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...