Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 19 decembrie 2013

O scoică este cea mai în vârstă vietate din lume

     Biologii au găsit o scoică în Marea Nordului care are o vârstă de 507 de ani. Scoicile marine din specia Arctica Islandica mai apar şi în Marea Baltică. Acestea sunt afectate frecvent de năvoadele grele care sunt aruncate în mare şi, de aceea, numărul nor scade din ce în ce mai mult.

  Această scoică de 507 ani a fost găsită de o echipă de biologi marini britanici în Marea Neagră. Conform
declaraţiilor celor de la organizaţia Schutzstation Wattenmeer din Husum, singurele vietăţi care trăiesc mai mult sunt bureţii de mare şi alte fiinţe care în urma reproducerii întineresc. Cercetătorii găsiseră deja acum şase ani o scoică din aceeaşi specie în vârstă de 400 de ani, care până acum fusese considerată drept cea mai în vârstă fiinţă din lume.
   În ceea ce priveşte stabilirea vârstei unei astfel de scoici din specia Arctica Islandica, punctele de referinţă sunt inelele de pe scoică, asemeni inelelor copacilor. Lăţimea inelelor de pe scoică poate furniza cercetătorilor chiar şi informaţii despre cum a decurs un anumit an pentru o scoică.
   Cercetătorii olandezi au dezvăluit ce impact au năvoadele grele asupra populaţiei mondiale de scoici: aproximativ 11 la sută dintre scoici sunt distruse în fiecare an. Conform declaraţiilor experţilor, în anul 2017 va fi distrusă ultima scoică din lume. În ajutorul lor sar zonele de protecţie marină în care este strict interzis aruncatul năvoadelor.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...