Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 21 februarie 2014

Misterul comoarei nibelungilor – oare există cu adevărat sau nu?

    Aceasta este una dintre comorile de care se leagă nenumărate legende, fiind descrisă mai ales în Cântecul Nibelungilor. 
Foto: După moartea lui Siegfried, Hagen scufundă comoara nibelungilor în fluviul Rin în apropiere de Worms. Astfel reprezintă Julius Schnorr von Carolsfeld scena din legendă pe gravura din lemn – Aceste obiecte decorative din aur au fost dezgropate recent în localitatea Rülzheim.
   Comoara a fost căutată de secole bune de căutătorii de aur, dar în zadar.

   Un căutător de comori a descoperit într-o pădure din localitatea Rülzheim (landul Rheinland-Pfalz) obiecte de aur şi argint. Să fie oare o parte din comoara nibelungilor.
   Arheologul Axel Berg consideră că luând în considerare aspectele legate de timp şi spaţiu, comoara se potriveşte cu cea descrisă în Cântecul Nibelungilor.
Foto: Se pare că astfel de obiecte preţioase din perioada antică, precum acesta din argint au fost ascunse
  Un rezumat al legendei: Siegfried porneşte către Worms cu comoara nibelungilor (denumită astfel cel mai probabil după regele Nibelung) pentru a o lua de nevastă pe prinţesa Burgundiei, Kriemhild.
  Hagen din Tronje îl ucide pe Siegfried cu mârşăvie, îi fură comoara văduvei şi o aruncă în fluviul Rin.  Se spune că această comoară a constat din 144 de care cu aur. Atunci când Kriemhild îi retează capul lui Hagen ca să se răzbzbune, acesta îşi ia secretul locului unde a aruncat comoara în mormânt.
 
Foto: Acest obiect de aur a fost o parte componentă a veşmintelor de ceremonie din perioada antică
  Nenumăraţi căutători de comori s-au scufundat în apropiere de Worms de-a lungul istoriei pentru a găsi comoara, mai ales în apropiere de locul unde se afla localitatea medievală Lochheim.
  Arhitectul Hans Jörg Jacobi spune că numai pentru că avem de a face cu legendă nu înseamnă că povestea nu poate fi adevărată. Cu toate acestea, Hans se declară sceptic spunând că acestă comoară găsită este prea mică în comparaţie cu cea descrisă în legendăm şi deci adevărata comoară ar trebui să fie în altă parte.
  Arheologul Gerhard Ermischer de la Universitatea din Würzburg afirmă pe un ton mai realist că această comoară este doar un mit. Acesta declară că în legende sau în filmele cu piraţi apar deseori comori de dimensiuni colosale pentru a atrage publicul.
               






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...