Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 20 februarie 2014

Misterul mormântului lui Cervantes

    Aproape totul se ştie despre celebrul scriitor spaniol cel mai universal din istorie, Miguel de Cervantes, născut la 29 septembrie 1547 şi decedat la 22 aprilie 1616.
Însă locul unde se află rămăşiţele sale
continuă să fie un mister. Spania va începe în curând să le caute, la aproape 400 de ani de la moarte. Lucrările nu au încă fixată o dată şi se vor desfăşura pe parcursul a mai multe luni. Se prevede că lucrările vor costa 100.000 de euro. « Cervantes a fost spaniolul cel mai ilustru din istoria noastre. Este momentul să dăm un nume mormântului său », spun iniţiatorii proiectului. La mânăstirea Trinitarias Descalzas din Madrid există o placă pe care scrie că genialul scriitor ar fi fost înmormântat acolo.
Însă rămăşiţele sale pământeşti s-au pierdut în timp. Nu se cunoaşte dacă sicriul lui Cervantes a fost dus în alt loc sau osemintele sale au fost îngrămădite împreună cu resturile altor călugări după ce s-au încheiat lucrările de extindere a mânăstirii, la sfârşitul secolului XVII.
Experţii consideră că trupul lui va fi relativ uşor de identificat. Celebrul autor şi-a pierdut mobilitatea braţului stâng din cauza unor răni pe care le-a suferit în bătălia de la Lepanto în 1571 în care o coaliţie a statelor maritime catolice a luptat împotriva trupelor otomane. O altă particularitate este că a murit la 69 de ani, o vârstă înaintată pentru acea epocă.
Astfel se vor putea deosebi osemintele sale de cele ale celorlalţi decedaţi.

2 comentarii:

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...