Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 13 martie 2014

Din secretele Terrei: Un mini-diamant ne dezvăluie că în interiorul planetei noastre ar putea fi o cantitate de apă cât toate oceanele Terrei la un loc

Cercetătorii au dezvăluit de mult timp ipoteza potrivit căreia în interiorul Terrei s-ar afla o cantitate foarte mare de apă. 

Un diamant pare mai nou să dovedească acest lucru.

Diamantul descoperit în oraşul brazilian Juína are o masă de doar 0,09 grame şi conţine mineralul ringwoodite. Aceasta este prima descoperire de acest gen din interiorul planetei noastre şi, pe lângă aceasta, conţine apă. Echipa de cercetători coordonată de către Graham Pearson de la universitatea din Alberta a prezentat această descoperire în revista ştiinţifică "Nature".
Acest mineral a fost găsit până acum doar în meteoriţi sau a fost produs în laboratoare speciale. Materialul Rigwoodit ia naştere la o adâncime cuprinsă între 520 şi 660 de km în interiorul Terrei sub o presiune foarte mare. Această zonă cuprinsă sub numele de zonă de trecere desparte mantaua externă de mantaua internă a Pământului. Hans Keppler de la universitatea Bayreuth a comentat această descoperire declarând că acest diamant a ajuns la suprafaţă o dată cu o rocă vulcanică.
O cantitate mare de apă
Diamantul descoperit în Brazilia conţine peste un procent apă. Keppler a afirmat că este foarte mult. Apa indică faptul că mineralul a luat naştere într-un mediu umed. Conform ipotezei lui Pearson, zona de trecere a Terrei ar putea să conţină o cantitate de apă cât toate oceanele planetei la un loc.
Cercetătorii au găsit mineralul Ringwoodite din pură întâmplare. Mineralul care are o mărime de o treizecime de milimetru nu poate fi văzut cu ochiul liber. Doctorandul John McNeil care este în echipa de cercetători ai lui Pearson a descoperit mineralul folosind un spectometru special în timp ce studia ce alte minerale ar putea să mai fie conţinute de către diamant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...