Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 12 martie 2014

Secretele unei afaceri de succes: Fondatorul companiei Ikea predă ştafeta fiilor săi

Peter Arras Feodor (50), Hans Jonas Ingvar (48) şi Niclas Achim Mathias nu se află pe lista celor mai bogaţi oameni din lume, dar sunt cu siguranţă unii dintre cei mai bogaţi oameni din Europa.

Foto: Ingvar Kamprad (în prim plan) împreună cu fiul său, Peter (stânga), actualul preşedinte al Ikea, Anders Dahlvig şi fostul preşedinte Anders Moberg
Aceştia sunt fiii fondatorului companiei producătoare de mobilă, Ikea.


Ikea are o cifră de afaceri de 28,5 miliarde de euro în anul 2013 şi a obţinut un profit de 3,3 miliarde de euro. Toţii fii lui Kamprad au primit  în mod egal câte o parte din acţiunile companiei.
Mathias Kamprad a fost numit preşedinte al Inter Ikea Group. Acesta este responsabil pentru conceptul de branding al companiei Ikea şi  acordarea drepturilor de franciză
               

     Foto: Ingvar Kamprad la vârsta de 88 de ani

La nivel global, Ikea doreşte până în anul 2020 să investească circa 1,5 miliarde de euro în proiecte solare şi eoliene pentru ca să alimenteze toate sediile şi magazinele companiei cu energie regenerabilă.
Ingvar Kamprad care a ajuns la vârsta de 88 de ani suferă de mai mult timp de probleme cardiace. Anul trecut a suferit o operaţie pe cord deschis în Elveţia. Cu toate acestea, Kamprad nu recunoaşte faptul că nu mai are nicio influenţă în companie. Acesta îşi informează continuu fii săi atunci când nu este mulţumit de vreo decizie de-a lor şi le dă sfaturi mereu. Probabil din cauza aceasta Peter, Mathias şi Jonas se feresc pe cât posibil de apariţii publice. Singurul interviu acordat de către aceştia a fost pentru Newsletterul companiei, iar în anul 2012 au pozat pentru ziarul de afaceri suedez  „Dagens Industri”.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...