Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 18 martie 2014

Secretele celui mai bogat britanic

În timp de milioane de britanici muncesc din greu pentru a-şi asigura existenţa, înalta societate pare a deţine din ce în ce mai multă avere.
Foto: Al şaselea duce de Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor (62 de ani) şi familia sa şi-au făcut averea în primul rând din afaceri imobiliare. Conform „The Guardian“, averea acestuia se ridică la aproximativ 7,9 miliarde de lire sterline (aproximatic 9,4 miliarde de euro).

Cele mai bogate 5 familii din Marea Britanie deţin averi mai mari decât 20 la sută din populaţie. Asta
reiese din calculele realizate de către organizaţia Oxfam.
20 la sută din populaţia ţării, adică 12,6 milioane de oameni, are o avere însumată de 28,1 miliarde de lire sterline, iar cele mai bogate 5 familii au o avere totală de 28,2 miliarde de lire.
Conform revistei „Forbes“, topul celor mai bogaţi britanici este condus de către ducele de Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor. Acesta este urmat de către fraţii Simon şi David Reuben (o avere de aproximativ 7 miliarde lire), fraţii Hinduja (o avere de circa 6 miliarde de lire), familia Cadogan (aproximativ 4 miliarde de lire) şi Mike Ashley, patronul clubului de fotbal Newcastle United (o avere de 3,3 miliarde de lire).

Astfel şi-a câştigat averea cel mai bogat britanic

Gerald Cavendish Grosvenor (62 de ani) aparţine unei vechi familii de nobili. El este duce de Westminster. Averea familiei provine în primul rând din afaceri imobiliare, familia deţinând hectare de terenuri în cele mai bune zone din ţară.  
În cartierele de lux londoneze Mayfair, Belgravia şi Pimlico, ducele deţine o proprietate de 770 000 de metri pătraţi. La aceasta se adaugă diverse moşii în Lancashire, Cheshire şi Scoţia.
Grosvenor şi familia sa deţin în total conform organizaţiei  „Oxfam“ atâta avere cât cea deţinută de 10 la sută din populaţia Marii Britanii (aproximativ 9,4 miliarde de euro).
Organizaţia „Oxfam“ avertizează că prăpastia dintre pătura de jos şi înalta societate este într-o continuă creştere. Conform ultimelor calcule, cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au atâta avere cât cea deţinută de jumătate din populaţia Terrei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...