Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 17 martie 2014

SUA plănuieşte modernizarea armelor nucleare din Europa

Ministerul de Apărare al SUA plănuieşte să îmbunătăţească armele atomice staţionate în SUA şi celealte state din Uniunea Europeană până în anul 2020. 

Asta indică cotidianul german „Spiegel“ fără a face publice sursele.

Bugetul SUA pentru anul 2015 ar cuprinde alocarea de fonduri pentru dezvoltarea de mijloace pentru staţionarea bombelor atomice de tip  B61-12. Până la începutul anului 2015 s-ar fi început deja instalarea de avioane de luptă americane în Germania.
Primele bombe funcţionale ar trebui să fie disponibile până în anul 2020 şi costă conform estimărilor curente aproximativ 10 miliarde de dolari.
Pentru o mai bună siguranţă a armelor atomice s-au alocat deja 154 de milioane de dolari, Germania suportând aproximativ o cincime din costuri.
Printre localităţile din europa unde se vor moderniza armele atomice se numără lcoalitatea germană Büchel din landul Rheinland-Pfalz, singura bază nucleară activă din Germania.

Modernizarea armelor nucleare din Europa este plănuită de mult timp. Totuşi, aceasta vine exact în aceste momente de tensiune generate de evenimentele din Crimeea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...