Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 29 aprilie 2014

Fascinant : În curând vom putea zbura cu un covor plutitor

Cercetătorii încearcă să le ofere celor care călătoresc cu avionul un plus de confort. Aceştia lucrează la nişte ochelari de date care îţi oferă senzaţia că zbori cu un covor plutitor prin nişte ţinuturi de vis.
 Pasagerii obişnuiţi se vor simţi la fel ca aceşti pasageri de pe covorul zburător din filmul „Arabian Adventure“ din anul 1978  mulţumită ochelarilor de date
Având ochelarii de date puşi, pasagerul va avea senzaţia că zboară cu un covor plutitor. Ochelarii de
date înregistrează fiecare mişcare a capului, iar în timpul călătoriei vor apărea elemente de vis precum mări, plaje şi palmieri.
„Lumile virtuale ne pot influenţa percepţia noastră în mod pozitiv“, declară fizicianul Florian Soyka de la institutul Max-Planck din Tübingen. De la această teză au pornit Sokoya şi informaticianul Markus Leyrer acum doi ani şi jumătate participând împreună cu cei de la Institutul Fraunhofer din Stuttgart la proiectul european VR Hyperspace, unde VR este un acronim pentru realitate virtuală.
În prezent, se analizează dacă pasagerul poate uita de spaţiul real unde se află indiferent de lucrurile care îl pot deranja precum spaţiul restrâns unde se află de fapt. Indiferent dacă pasagerul stă pe locul de mijloc, este noapte sau afară este o ceaţă densă, aceste elemente nu vor influenţa deloc experienţa virtuală a acestuia graţie ochelarilor de date. Ochelarii au proprietatea de a modifica percepţia asupra spaţiului sau a propriei persoane.
Chiar şi sunetele care te pot deranja pot fi eliminate dacă ochelarii sunt purtaţi în combinaţie cu nişte căşti. Cercetătorii explică că ochelarii vor ajuta în mod special pasagerii care au rău de zbor.
Coordonatoarea principală a proiectului finanţat cu 4,6 milioane de euro din fonduri europene, Mirabelle D'Cruz, de la universitatea britanică din Nottingham preconizează o creştere a mobilităţii pentru avioane. Cu toate acestea, spaţiul disponibil din cabina pasagerilor va continua să scadă. O astfel de cabină a fost construită de institutul Fraunhofer din Stuttgat în colaborare cu Oliver Stefani. Rezemătorile sunt prevăzute cu monitoare, podeaua cu ecrane LCD şi pereţii cu proiectoare. Stefani afirmă că astfel pot fi văzute zonele survolate de către avion şi timpul va părea că va trece mai uşor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...