Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 2 mai 2014

Ce se va întâmpla cu gazele?

Livrarea de gaze din Rusia în Ucraina şi UE este asigurată doar până la sfârşitul lunii mai.
Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a dezvăluit acest lucru la Varşovia după
discuţiile întreprinse cu miniştrii energiei din Rusia şi Ucraina, Alexander Nowak şi Juri Prodan.
Moscova pune presiune pe ucraineni. Dacă Ucraina nu ajunge la un acord până la sfârşitul lunii mai cu Rusia privind achitarea datoriilor pentru livrarea de gaze în valoare de câteva miliarde de euro, atunci ruşii vor opri livrarea de gaze.
Oetinger a declarat că alimentarea cu gaze pentru cetăţenii UE şi ai Ucrainei este pusă în pericol. Reprezentanţii ruşi, ucraineni şi UE doresc să se întrunească din nou pentru a ajunge la un acord.
Nowak a declarat că Ucraina trebuie să plătească până pe 16 mai datoriile în valoare de 4,7 miliarde de dolari (3,4 miliarde de euro) pentru ca să fie asigurată în continuare livrarea de gaze. Acesta a afirmat că livrarea de gaze către Ucraina nu va fi garantată în vara aceasta.
Ucraina este gata să plătească 268 de dolari pentru mia de metru cub, însă nu 400 de dolari atât cât cer ruşii. Minstrul ucrainean Prodan a declarat că Ucraina doreşte să plătească un preţ corect, însă nu unul discriminant.
Uniunea Europeană este pregătită să stabilizeze şi să sprijine financiar Ucraina şi compania de gaze ucraineană Naftogaz. Oettinger a declarat că doreşte ca un intermediar corect să fie implicat în această problemă.
38 la sută din cantitatea totală de gaze importată vine din Rusia. În ceea ce priveşte criza din Ucraina, Oettinger a dclarat următoarele : « Cu toţii suntem adulţi. Astăzi am avut o discuţie cât se poate de serioasă. Faptul că nu am ajuns la un acord este clar »


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...