Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 1 mai 2014

S-a descoperit o nouă planetă asemănătoare planetei noastre

Astronomii au descoperit pentru prima dată o planetă care seamănă cu planeta noastră şi care poate avea condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii. Planeta Kepler-186f este planeta care se află la o distanţă potrivită de soarele său pentru ca să poată fi locuibilă.
Planeta Kepler-186f se află la o distanţă potrivită de soarele său pentru ca aceasta să poată fi locuibilă
Astronomii declară că această descoperire este deosebit de importantă. În ultimii 20 de ani s-au descoperit destul de multe plantete noi, însă aceasta seamănă cel mai mult cu planeta Terra. Planeta care a
fost descoperită prin intermediul telescopului spaţial Kepler are aproximativ aceleaşi dimensiuni şi aceeaşi construcţie ca şi planeta noastră. Aceasta se află în aceeaşi zonă ca şi planeta noastră în sistemul său solar. Asta înseamnă că acolo se poate găsi apă, un element esenţial pentru dezvoltarea vieţii.
Planeta Kepler-186f se află la circa 500 de ani lumină de Pământ într-un minisistem solar. Planeta îşi termină un ciclu de rotaţie în jurul soarelui său în aproximativ 130 de zile, aşadar un an este cu mult mai scurt acolo decât pe planeta noastră. Kepler-186f este cu aproximativ 10 la sută mai mare decât Terra. De asemenea, se pare că planeta nou-descoperită are aceeaşi compoziţie ca şi planeta noastră.  Aceasta este una din cele 961 de exoplanete confirmate, adică planete care se află în afara sistemului nostru solar. Doar 10 dintre acestea se află în zona care poate dezvolta viaţa din interiorul sistemelor lor solare. Cele mai multe dintre acestea sunt planete uriaşe de gaze precum Jupiter şi Saturn şi astfel nu pot asigura condiţii propice pentru dezvoltarea vieţii.
Pentru a stabili dacă într-adevăr există forme de viaţp pe alte planete trebuie analizată atmosfera acestora. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui şir de telescoape avansate care vor fi date în folosinţă în anii următori Cel care va ieşi în evidenţă va fi telescopul James Webb care va putea fi folosit dina nul 2018. Cu toate acestea, este puţin probanil că acest telescop de nouă generaţie va fi capabil să analizeze în detaliu noua planetă aflată la o distanţă de 500 de ani lumină.
Robert Cumming, astronom la observatorul spaţial din Onsala şi redactor la revista Populär Astronomi afirmă este foarte posibil să se descopere planete care vor semăna şi mai mult cu planeta noastră şi care vor părea şi mai locuibile. Datorită proiectului coordonat de cei de la NASA numit Kepler, al cărui viitor este nesigur din cauza unor probleme tehince, s-au tot descoperit noi planete care au primit titlul de cele mai asemănătoare cu planeta noastră.
Plaeta Kepler-186f şi alte planete se învârt în jurul unor stele care sunt mai mici decât soarele nostru şi de aceea unii sunt de părere că pe aceste planete exită o mare posibilitate să existe forme de viaţă în timp ce alţii susţin exact contrariul. Marea întrebare este dacă planetele conţin apă în stare pură. Pentru aceasta, planetele nu trebuie şă fie nici foarte aproape de soare şi nici prea departe pentru ca apa să nu îngheţe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...