Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 7 mai 2014

S-a descoperit o nouă formă de gripă aviară

În Antarctica s-a descoperit o nouă formă de gripă aviară. 
Cercetătorii au descoperit virusul H11N2 la pinguinii Adélie. Virusul nu pune, însă, în pericol specia
de pinguni.
Cercetătorii australieni de la universitatea Monash University din Victoria au descoperit o formă de gripă aviară nemaiîntâlnită până acum.
Pentru realizarea studiilor, grupul de cercetători a prelevat probe de la 200 de pinguini Adélie din golfurile Admiral şi Rada Covadonga. La 3 la stuă din pinguinii Adélie, adică la 8 dintre ei s-a găsit virusul H11N2 cu toate că toţi păreau sănătoşi.
Comparând secvenţa genomică la patru dintre problele prelevate cu o bază de date a viruşilor care apar la animale şi oameni, cercetătorii au constatat că virusul nu seamănă cu niciun alt virus. Acest virus se deosebeşte foarte mult de celelalte forme de gripă aviară de pe alte continente.
Una dintre cele mai cunoscute forme de gripă aviară este H5N1, care se găseşte îndeosebi la păsările domestice şi la cele sălbatice. Virusul poate fi transmis de la animal la om, însă nu şi de la om la om. Pentru 60 la sută dintre cei care sunt infectaţi cu acest virus se ajunge de regulă la deces. De la prima apariţie a acstui virus de acum 11 ani şi până acum au murit mai mult de 360 de persoane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...