Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 6 mai 2014

Care sunt cele mai mari statui din lume


De cele mai multe ori, statuile se fac pentru a comemora viaţa unei persoane importante (din politică, artă etc). Fotograful Fabrice Fouillet a călătorit în întreaga lume pentru a fotografia cele mai mari statui de pe planetă. Iată cei mai mari coloşi :
 1.Sendai Daikannon
este o statuie de 100 de metri înălţime, care se află în oraşul Sendai, la 300 km nord-est de Tokyo. Aceasta o reprezintă pe zeiţa compasiunii, Kannon.
 
2.Guan Yu din Yuncheng, provincia Shanxi, China, este o  statuie de 80 metri a generalului Guan Yu (160 – 219), un mare războinic din timpul dinastiei Han. 


3. Statuia lui Mao Zedong din Changsha, China, de 32 metri. Este o enormă statuie nouă a « marelui cârmaci » comunist.

4 Monumentul Renaşterii Africane din Dakar, Senegal, de 49 de metri, din bronz şi cupru inaugurat cu ocazia aniversării independenţei Senegalului.

5. Ataturk Mask. Buca, Turcia, este o statuie gigantică a lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul şi primul preşedinte al Republicii Turcia (1923-1938), de 40 metri înălţime.

6. Hristos Rege, în poloneză Pomnik Chrystusa Króla, este o operă fundamentală care îl reprezintă pe Iisus Hristos, care domină oraşul Świebodzin din Polonia. Inaugurată la 6 noiembrie 2010, aceasta măsoară 52, 5 m, aceasta este cea mai mare statuie a lui Iisus Hristos din lume.

7. Chemarea patriei, din Volgograd, Rusia, de 87 de metri, în rusă Родина-мать зовёт, este o statuie gigantică în amintirea bătăliei de la Stalingrad, decisivă pentru căderea celui de-al Treilea Reich în Europa. Opera monumentală a fost creată în stil socialist de sculptorul Evgheni Vucetici în 1967.

8. Grand Byakue Kannon, Takazaki, Japonia, este o statuie de 42 de metri a zeiţei Kannon, realizată din beton armat de sculptorul Rooster Morimura.

9. Statuia Patria-Mamă din Kiev
, Ucraina, de 62 metri înălţime, a fost construită la 9 mai 1981 de Evgheni Vucetici. Aceasta face parte din Muzeul Marelui Război patriotic de la Kiev.


10. Binecuvântarea lui Hristos de la Manado, Indonezia, de 30 de metri înălţime, este un monument de 25 de tone fibre metalice şi 35 de tone de oţel care a costat circa 400.000 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...