Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 12 ianuarie 2015

Cei mai mari bolovani de aur de pe Pământ


Cel mai mare bolovan de aur de pe planetă a fost descoperit la numai câţiva zeci de centimetri sub pământ în apropiere de Dunolly, Victoria, Australia, la 5 februarie 1869. Acesta cântărea 72.02 kg şi a fost curând topit în lingouri şi trimis pe mare la Banca Angliei. Până în 1990, aproape toţi bolovanii de aur care au fost descoperiţi pe Pământ au fost topiţi.

Welcome Nugget

Bolovanul Welcome Nugget
de 68 de kilograme a fost descoperit de un grup de mineri pe câmpurile aurifere din Victoria, Australia la 9 iunie 1858. Primii doi mineri care l-au văzut au leşinat. La acea vreme, a fost cel mai mare bolovan de aur găsit vreodată. Un an mai târziu a fost topit pentru a face monede, dar s-au făcut modele după el ca să se vadă cum era iniţial.

Hand of Faith Nugget

Cel mai mare bolovan existent încă se află acum expus la Golden Nugget Casino din Las Vegas, Nevada. Un miner amator australian l-a descoperit în 1980 în apropiere de Wedderburn, Victoria, Australia. Cântăreşte 27.2 kilograme şi a fost vândută cazinoului cu preţul de peste 1 million de dolari în urmă cu peste 1 deceniu. Astăzi valorează 1,5 milioane dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...