Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 22 ianuarie 2015

Misterele filmului « Boyhood », ”12 ani de copilărie”, care are cele mai mari şanse să ia Oscarul



« Boyhood », ”12 ani de copilărie”, este un film american realizat de Richard Linklater şi lansat în 2014. Ceea ce îl face cu totul deosebit faţă de alte filme este că a fost turnat, cu intermitenţe, pe o perioadă de 12 ani !
Turnarea a început în cursul verii lui 2002 în Houston, Texas, şi s-a încheiat în octombrie 2013, cu aceiaşi actori. Filmul prezintă copilăria şi apoi adolescenţa unui băiat crescut de părinţi divorţaţi. Actriţa Patricia Arquette face rolul vieţii ei  în  « Boyhood », ”12 ani de copilărie”, pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar. Împreună cu Ethan Hawke, îi întruchipează pe părinţii divorţaţi a doi copii. Ellar Coltrane- în primul său rol mare – joacă rolul băiatului care trece prin transformările adolescenţei. « Regizorul Richard Linklater şi prucătorii au pariat 4 milioane de dolari  pe un film fără plasă de siguranţă, fără contract timp de 7 ani de zile. Băiatul ar fi putut să plece oricând şi noi am fi rămas fără nimic », a spus Arquette. Regizorul nu avea să ştie când Ellar va avea o prietenă, a aşteptat ca acest lucru să se întâmple cu adevărat. Pentru rolul său, Patricia Arquette nu a fost plătită mult. Mai mult îi plătesc eu bonei şi celui care îmi plimbă câinii decât am făcut în « Boyhood »”, a dezvăluit ea. La sfârşitul anilor 1980, actriţa l-a născut pe fiul ei, Enzo, care în prezent are vârsta de 26 de ani, cu partenerul său de atunci, muzicianul Paul Rossi. Ca şi în filmul « Boyhood », ea s-a despărţit de acesta când Enzo avea numai o lună. 
În viaţă ca şi în film
În prezent, Patricia şi fiul său sunt târâţi într-un divorţ urât al lui Paul Rossi. Actuala soţie a acestuia, Kerry-Ann Johnston-Rossi, susţine că muzicianul e verbal abuziv şi ameninţător, că trăieşte permanent cu frică. Paul Rossi susţine că este o mincinoasă şi îi cheamă pe Patricia şi Enzo să depună mărturie în favoarea lui… aşa cum depune mărturie personajul ei. Procesul adevărat va avea loc în luna martie. Arquette a rămas însărcinată cu Enzo când avea doar 20 de ani şi se iubea cu Paul Rossi. A fost apoi căsătorită cu Nicolas Cage, între 1995-2001, şi cu Thomas Jane, între 2006-2011. Ea mai are o fiică, Harlow Olivia Calliope, în vârstă de 11 ani, din căsătoria cu Jane. 
 Un palmares impresionant
Filmul « Boyhood  a fost premiat la Festivalul de film Sundance în 2014, a cucerit Ursul de argint la Festivalul internaţional de film de la Berlin, a luat premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian. Dar în primul rând a luat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic şi 6 nominalzări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună interpretare pentru Arquette şi Hawke.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...