Produsul Heinz ketchup nu mai poate fi
denumit ketchup, deoarece sosul roșu nu are un conținut suficient de roșii.
Asta
potrivit ministerului sănătății din Israel. Ketchup-ul poate fi numit ketchup
dacă are cel
puțin o concentrație de 41 la sută de tomate. După analizele
realizate în Israel, s-a saflat că ketchup-ul Heinz are o concentrație de
tomate de doar 21 la sută, fiind astfel prea puțin pentru standardele
israeliene. Drept urmare, kethup-ul Heinz va fi numit de acum în colo condiment
de roșii. Asta nu va fi, însă valabil și pentru etichetele în engleză.
Decizia a fost luată de către minsterul
sănătății, după ce un producător local, concurent al firmei Heinz a denunțat împotriva
ketchup-ului Heinz. Firma "Osem" a comunicat minsiterului sănătății
că ketchup-ul Heinz nu respectă standardele israeliene.
Acum câțiva ani a existat un caz
asemănător în Franța. Acolo a fost interzis ketchup-ul Heinz în cantinele din
școlile generale. Motivul de atunci a fost că cantinele și-au luat angajamentul
să protejeze sănătatea copiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment