Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 23 octombrie 2015

Şi totuşi Papa nu a fost cum se credea....



Dezvăluiri incendiare! Suveranul Pontif considerat comlezent cu nazismul ar fi încercat de fapt, în secret, să.l ucidă pe Hitler. „Papa lui Hitler”, aşa a fost supranumit Pius al XII-lea din cauza tăcerii sale asurzitoare privitor la barbaria nazistă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Vaticanul a fost chiar acuzat că i-ar fi ajutat pe criminali să fugă în America de Sud după terminarea războiului. Însă, potrivit Salon.com., lucrurile nu au stat în nici un caz aşa. Site-ul se bazează pe cartea lui Mark Riebling intitulată « Biserica spionilor : războiul secret al Papei contra lui Hitler », care dezvăluie că în realitate Pius al XII-lea a fost un opozant înfocat împotriva dictatorului şi a politicii sale, în ciuda mutismului său.! În timpul războiului, Vaticanul a încercat să rămână neutru. Şi asta pentru că Papa reprezintă catolicii din toată lumea, trebuia să pară imparţial. A lua poziţii ar fi obligat pe unii catolici să-şi trădeze ţara şi pe alţii credinţa”, scrie Riebling.

Susţinerea Rezistenţei germane
Papa i-a spus ambasadorului Franţei din Polonia : «Ştiţi de ce parte se situează simpatia mea. Dar nu pot să o spun» În 1942, el avea să afle despre ce sortă au rezervat naziştii evreilor. Papa nu a făcut nicio declaraţie, nu a luat nicio poziţie. Însă, în secret, Pius al XII-lea ar fi încercat să schimbe lucrurile. Mark Riebling arată că Suveranul Pontif ar fi susţinut un grup clandestin al germanilor hotărâţi să-l răstoarne pe Hitler. Însă tentativele acestora de a-l asasina pe dictator au eşuat. Pius al XII-lea ar fi contat şi pe o reţea activă de spionaj care ar fi furat documente de la domiciliul lui Hitler, ar fi vehiculat acte secrete aparţinând gărzilor de corp ale Führerului şi ar fi obţinut planuri de război germane. Vaticanul, prin intermediul papei Francisc, a anunţat recent că va declasifica documente din acea perioadă pentru a face lumină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...