Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 8 aprilie 2016

De ce teroriștii au atacat Bruxelles-ul?


Belgia este țara europeană cu cei mai mulți tineri care se duc în Irak și Siria pentru a se alătura ISIS. Divizarea culturală și de limbi din țară și accesul facil la marile orașe europene o transformă în loc strategic.
Atentatele din Bruxelles
care au ucis 31 de persoane și au rănit 270 au îngrozit lumea. De ce această țară frumoasă cu numeroase atracții turistice a devenit un teren fertil pentru terorism? Iată motivele pentru care teroriștii atacă inima Europe:


1. Belgia are un număr mare de luptători care s-au alăturar ISiS

2. Îi lipsesc forțele de poliție

3. Mulți tineri musulmani se simt marginalizați. Ei spun că statul belgian nu le asigură slujbe

4. Belgia este o țară de 11 milioane de locuitori divizată din punct de vedere geografíc și ca limbă. Puțin peste jumătate din populație este flamandă. Vorbesc limba neerlandeză și trăiesc în nord, în Flandra. Mai puțin de jumătate sunt francezi și trăiesc în regiunea de sud în Valonia. Țara este divizată de limbă la toate nivelele și în aproape toate serviciile publice: școli, spitale, inclusiv poliție. Există colegii franceze și flamande, spitale franceze și spitale flamande. Bruxelles e capitala Belgiei și a Flandrei, însă în Bruxelles se vorbește franceză. Divizarea face ca metropola să fie vulnerabilă.

5. Bruxelles este capitala Uniunii Europene și aproape de marile orașe europene, Paris, Amsterdam, Strasburg, Frankfurt, Berlin. E suficient să se urce într-un tren și ajung ușor unde vor. Apropierea de principalele orașe europene și lipsa unei coeziuni istorice interne face ca acesta să devină atractiv pentru jihadiști care se mișcă relativ ușor aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...