Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 7 aprilie 2016

Pe unde au trecut elefanții Alpii ?


Hannibal Barca (în feniciană Hanni-bal, care are favoarea lui Baal, și Barca, tunet) a fost unul dintre cei mai mari tacticieni militari din istorie.
Născut în 247 î.Hr. în Cartagina, la nord-est de Tunisul de astăzi, în Tunisia, generalul cartaginez s-a sinucis între 183 și 181 î.Hr.
Rămâne în istorie epocala traversare pe care Hanibal a făcut-o cu armata sa peste Alpi. Până acum nimeni nu a putut afla pe unde a trecut munții cu 30.000 de oameni, cai și elefanți pentru a-i surprinde pe romani. Au traversat un teren înzăpezit și accidentat considerat de netrecut de armata romană. Profesorul Bill Mahaney, un geomorfolog de la Universitatea York din Toronto, crede că a găsit în sfârșit dovada fizică a rutei din Alpi abordată de cartaginezi. Cheia descoperirii, care a fost găsită în timpul unei expediții în regiune, este un mare depozit de bălegar de cal de 2.000 de ani ce se află în trecătoarea Col de la Traversette. ”Aceasta este prima dovadă tangibilă de activitate animală și umană de pe vremea invaziei lui Hanibal în Italia”, spune acesta. Acum se caută dejecții de elefant. Dacă vor fi găsite, nu va mai fi nicio îndoială că pe acolo a trecut armata lui Hanibal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...