Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 19 octombrie 2016

10 locuri pe care trebuie să le vizitați înainte de a muri

Mulți oameni au o listă de lucruri pe care vor să le realizeze în viața lor. Mai jos sunt prezentate 10 locuri nemaipomenite pe care trebuie să le vizitați înainte de a muri.


1. Trolltunga, Norway

  Formată acum 10 000 de ani, Trolltunga  este o destinație populară pentru cei dependenți de adrenalină. Celebra formațiune de roci se înalță 700 de metri deasupra lacului Ringedalsvatnet.
  Mulți turiști au făcut poze la marginea formațiunii pentru a face niște selfie-uri incredibile. Nu există balustradă la cel mai îndepărtat loc, însă până acum nu au fost accidente.

2. Lacul Hillier, Australia

Lacul sărat de culoare mov din Australia de vest are o lungime de 600 de metri și o lățime de 250 de metri. Motivul pentru nuanța de culoare nu s-a descoperit încă, însă se crede că se datorează algelor.

3. Peșterile de gheață Mendenhall, Alaska

 Peșterile uimitoare sunt localizate sub ghețarul cu o lungime de 20 de km Mendehall în apropiere de Juneau. Acestea sunt accesibile doar aventurierilor îndrăzneți care sunt dispuși să meargă cu caiacul în această locație și să se cațere pe ghețar.

4. Cenotes De Yucatan, Mexic

 Această rețea de peșteri subterane este locul ideal pentru scuba diving. Apa limpede ca și cristalul este deseori lipsită de macroparticule ceea ce înseamnă că vizibilitatea este uimitoare.

5. Pamukkale, Turcia

 Există 17 icredibile izvoare fierbinți în Pamukkale cu temperaturi cuprinse între 35 și 100 de grade celsius. Oamenii au făcut baie în aceste izvoare timp de sute de ani.

6. Gheizerul Fly Geyser, Nevada

 Acest gheizer incredibil multicolor a fost creat din accident în timp ce se săpau fântâni în căutare de încălzire geotermală în anul 1964. Mineralele au început să iasă din groapă creând această colină bizară.


7. Great Blue Hole, Belize

 O destinație populară pentru diving, Blue Hole din Belize are o adâncime de 124 de metri. Acesta este un loc minunat pentru snorkeling sau scuba dive, groapa fiind plină de creaturi marine.

8.Izvorul Grand Prismatic Spring, Wyoming

  Acesta poate că arată ca un peisaj extraterestru, însă este de fapt cel mai mare izvor fierbinte din SUA și al treilea ca mărime din lume. Culorile unice vin de la bacteriile pigmentate care cresc la marginile izvorului natural.

9. Muntele Roraima, Venezuela/Brazilia

 Această atracție turistică se află 85 la sută în Venezuela și 15 la sută în Brazilia. Platoul gigantic e format din 400 de metri de stânci abrupte pe toate părțile. De asemenea, în vârful muntelui plouă în fiecare zi.

10. Salar De Uyuni, Bolivia

Salar De Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume având o suprafață de 10.5 km pătrați. Datorită suprafeței sale reflectorizante, este deseori botezat "Cea mai mare oglindă din lume". Deșertul conține între 50 și 70 la sută din rezerva globală de sare. De asemenea, este un loc perfect de făcut poze cu iluzii optice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...