Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 24 februarie 2017

Știați din ce lucrare face parte Marșul Nupțial care se cântă la toate nunțile?



Nu este nuntă reușită la care să nu fie cântat!
Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy
Nu este nuntă reușită la care să nu fie cântat! Marșul nupțial pare o muzică sublimă compusă special pentru cununii. În majoritate, oamenii nu știu nici măcar cine l-a compus, darămite din ce lucrare face parte. De aceea ne-am decis să lămurim lucrurile. Marșul nupțial face parte din
muzica de scenă pentru piesa ”Visul unei nopți de vară” compusă de Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy, numit adesea doar Felix Mendelssohn. (îl puteți asculta în filmul de mai sus)
Faimosul compozitor s-a născut la 3 februarie 1809, la Hamburg, și a murit la 4 noiembrie 1847, la vârsta de numai 38 de ani. Mendelssohn fost un renumit șef de orchestră, pianist și compoyitor german de origine evreiască. A fost copil minune  și a lăsat în urmă capodopere, dintre care mai amintim: Concertul pentru vioară Opus 64 în Mi minor, Opus 90 - „Simfonia italiană” nr.4 în La major și Simfonia a III-a Scoțiană (la minor). Cel mai mare compozitor din epoca sa, Mendelssohn s-a creștinat și s-a căsătorit cu Cécile Jeanrenaud, fiica unui pastor originar din Môtiers, cantonul Neuchâtel (Elveția), care i-a dăruit patru copii.  Mai jos puteți audia minunatul Concert pentru vioară Opus 64 în Mi minor:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...