Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 23 februarie 2017

Secretele celor 7 exoplanete descoperite de NASA

NASA a anunțat că a descoperit șapte planete noi incluzând trei care se află în zona locuibilă. Descoperirea incredibilă marchează prima dată când atât de multe planete de dimensiunea Terrei au fost găsite într-un singur sistem solar. Steaua în jurul căruia orbitează este situată la o distanță de 40
de ani lumină de Terra.
Cu totul interesant este faptul că trei dintre aceste planete se află în zona locuibilă a stelei, adică regiunea unde temperatura este numai bună pentru ca apa în formă lichidă să poată exista.
Știrea este oarecum entuziasmantă deoarece cu noua generație de telescoape va fi posbibil să se determine ce tip de atmosfere sunt pe aceste planete.
Potrivit lui Amaury Triaud de la Institutul de Astronomie de la Universitatea din Cambridge, chiar vom putea ști dacă există sau nu viață pe aceste planete în doar 10 ani.
Un alt aspect interesant este faptul că sunt foarte apropiate între ele, însemnând că dacă ne-am afla pe suprafața unei planete le vom putea vedea pe celelalte pe cer la fel cum vedem Luna.
Următorul pas va fi să folosim telescopul spațial Hubble pentru a căuta semne de metan și apă, ceea ce ar indica o planetă locuibilă. Pe lângă aceasta, există posibilitatea ca următorul telescop James Webb Space să ne spună exact dacă cineva trăiește acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...