Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Varșovia, un oraș minune

Capitala Poloniei are tot ce ți-ai putea dori de la o metropolă europeană care în sfârșit s-a regăsit. După căderea comunismului, s-au depus multe eforturi pentru a face orașul mai frumos.


Clădirile gri vechi au fost renovate, zgârie-norii au început să-și facă apariția și s-au amenajat noi parcuri.

În anul 1995 s-a inaugurat metroul din Varșovia (fusese planificat din anul 1938), iar după ce Polonia a aderat la UE, orașul a înregistrat un boom ca niciodată în trecut.
De asemenea,Varșovia și-a recucerit istoria, catolicismul, vechii regi după ce a avut mult de suferit în timpul celui de-al doilea Război Mondial și mai apoi în timpul comunismului. În loc de a demola Palatul de Cultură, care inițial a fost un cadou din partea lui Josef Stalin pentru poporul polonez, acesta a fost renovat și transformat într-un centru de entertainment.
Varșovia este un fel de miracol. 86 la sută din clădirile vechi au fost distruse complet în cel de-al doilea Război Mondial, însă cele mai multe dintre ele au fost reconstruite exact ca înainte. Centrul orașului constă din Orașul Vechi (Stare Miasto) cu palate vechi, străzi pietruite și piețe vechi și clădirile înalte construite în perioada comunistă în Piața Constituției. Printre altele, în prezent, Varșovia este un oraș cosmopolit cu mulți imigranți din țările vecine.
Clădirile cele mai vechi sunt fortul Stare Brodno (unde se află unul dintre cele mai mari cimitire din Europa) și Jazdow (în prezent un vechi palat în stil baroc care funcționează pe post de muzeu de artă).
În anul 1918, Varșovia a devenit capitala Poloniei independente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...