Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 2 mai 2017

Misterul dispariţiei unei fetiţe în urmă cu 10 ani şochează întreaga planetă

Mâine, 3 mai, se împlinesc 10 ani de la dispariţia fetiţei Madeleine McCann (alintată Maddie de ziarele britanice), din Leicester, Marea Britanie, în seara de joi, 3 mai 2007, în staţiunea portugheză Praia da Luz, Algarve.
Cazul a şocat întreaga planetă şi s-au cheltuit peste 15 milioane de euro pentru găsirea micuţei. Poliţistul portughez Goncalo Amaral (57 de ani), care a anchetat cazul, a lansat o ipoteză care a cutremurat întreaga lume:
“Soţii McCann i-au dat un sedativ lui Maddie şi fetiţa a murit în timp ce ei luau masa cu prietenii”. El susţine că părinţii copilei sunt responsabili pentru moartea ei. Varianta sa a fost prezentată recent la canalul australian de televiziune Channel 7. “Nu sunt probe că fetiţa a fost secehstrată, dimpotrivă, există piste care indică faptul că părinţii au fost neglijenţi”, potrivit declaraţiei explozive a lui Goncalo Amaral.
Micuţa Madeleine Beth McCann s-a născut la 12 mai 2003 în Leicester. Fetiţa de numai 4 ani se afla împreună cu părinţii ei, medicii Kate Marie McCann (49 de ani) şi Gerald Patrick McCann (49 de ani), şi fraţii săi, gemenii Sean şi Amelie, de 2 ani, pentru o săptămână de vacanţă într-un bungalou din complexul hotelier Ocean Club din Praia de Luz, la 300 kilometri sud de Lisabona. În seara zilei de 3 mai 2007, soţii McCann i-au culcat pe cei 3 copii ai lor ca să meargă să ia cina cu două cupluri de prieteni, Matt şi Rachel Oldfield, Jane Tanner şi Russell O’Brien, într-un restaurant situat la 120 de metri de hotel. În jurul orei 21.00, tatăl se duce să verifice ce fac cei mici şi constată că dormeau liniştiţi. În jurul orei 22.00, mama face acelaşi lucru şi descoperă patul lui Maddie gol, obloanele şi fereastra deschise. Părinţii, ajuaţi de prieteni, caută prin împrejurimi, sună la 112, apoi la poliţie în jurul orei 22.41. Poliţiştii, personalul hotelului şi locuitorii încep să o caute pe fetiţă până la 4.30, crezând că a fugit din cameră. Poliţia de frontieră, aeroporturile sunt puse în alertă. Prima pistă cercetată este posibilitatea să fi fost răpită, fiindcă o familie de irlandezi, aflată în vacanţă în zonă, mărturiseşte că ar fi văzut un bărbat ţinând în braţe o fetiţă în pijama roz, cu semnalmentele lui Maddie, înainte de ora 22.00. Se fac cercetări în continuare, dar nici o urmă de copilă. La 9 mai 2007, Interpol declanşează o alertă mondială. Dispariţia fetiţei e mediatizată pe larg în Europa… După zece ani de investigaţii, micuţa Maddie rămâne de negăsit, însă părinţii susţin că nu şi-au pierdut speranţa că va apărea şi că este vie. Relaţia lor cu poliţia portugheză şi poliţia britanică a fost turbulentă, potrivit “Daily Mail”. Este neîncredere între toate părţile. Goncalo Amaral susţine că fetiţa a fost ascunsă în coşciugul unei femei britanice care a fost incinerată şi mai spune că biserica unde părinţii lui Maddie s-au rugat este cheia. “Avem informaţii că trei persoane s-au dus la biserică printr-o uşă lăturalnică în timpul nopţii. Aveau o cutie şi urma o incinerare a unei femei britanice. E posibil ca rămăşiţele copilei să fi fost în cutie şi au fost de asemenea incinerate. Părinţii au avut cheia bisericii”, a declarat Amaral într-un interviu acordat la televiziunea portugheză. În 2007, concluzia poliţiei portugheze a fost că Maddie a murit în urma unui accident, iar cadavrul ar fi fost ascuns de părinţi, care au fost acuzaţi de omucidere involuntară (pentru că i-ar fi dat sedativul, fără să-şi dea seama că i-ar fi putut face rău, ca să se ducă la restaurant cu prietenii). Poliţia britanică a deschis propria anchetă în 2013 şi a efectuat mai multe deplasări în Portugalia. Dar nu s-a obţinut nici un indiciu semnificativ. În această săptămână, Scotland Yard a dat asigurări că va face în continuare cercetări “pe piste serioase”.

De 25 de ani, expertul german Christian Lüdke lucrează ca și consilier pentru victimele infracțiunilor și are grijă de rudele celor care și-au pierdut viața din cauza jafurilor, crimelor și atentatelor teroriste (precum cel recent de la Berlin din piața Breitscheidplatz). Atunci când Maddie a dispărut fără urmă, Lüdke a caracterizat comportamentul părinților ei drept ciudat motivând că nu a semănat deloc cu cel al celor care s-au confruntat cu situații asemănătoare, scrie ziarul ”Bild”. Psihoterapeutul nu a exclus faptul că părinții fetiței ar fi vinovați de dispariția ei și că ar fi avut de-a face întrucâtva cu moartea ei. Părerea lui s-a lovit atunci de un val uriaș de critici, acesta fiind tratat cu ostilitate și chiar amenințat.
Acum, 10 ani mai târziu, acesta a fost întrebat din nou cum privește acum cazul fetiței Maddie și rolul părinților ei. Acesta spune că privește comportamentul părinților ca și înainte extrem de neobișnuit și atipic. În întreaga sa activitate profesională niciodată nu s-a întâlnit cu niște părinți a căror fată a dispărut care să se comporte la fel ca și părinții lui Maddie. Potrivit acestuia, ei păreau destul de calmi și stăpâni pe situație. La scurt timp după dispariția fetei lor, aceștia și-au continuat activitățile obișnuite ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Au continuat să facă jogging și să călătorească. Voi ce credeți că s-a întâmplat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...