Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 22 iunie 2017

Cele mai frumoase cascade din Italia

      Cea mai faimoasă este cascada Marmore, Stroppia este cea mai înaltă, iar Toce este cea mai puternică. 

Însă de la nord la sud sunt în total 15 cascade de admirat.

1.Capu Nieddu se află în Cuglieri,, provincia Oristano. Este alimentată din râul Salighes şi se varsă direct în mare. Pentru a o admira, se recomandă perioada din noiembrie în mai.

 2. Marmore, din Umbria, e cea mai cunoscută. Pleacă de la înălţimea de 165 de metri, apoi coboară în trei salturi. A fost construită în epoca romană din dorinţa consulului Manlio Curio Dentato. Astăzi furnizează energie electric.
3. Cea mai mare, cu înălţimea de 12 metri şi lăţimea de 60 de metri este Cascada Sasso, numită şi Balza del Metauro. Este un adevărat spectacol al naturii.

4. Cea mai cunoscută, Cascada Due Rocche se află în localitatea siciliană Corleone. S-a născut din saltul râului San Leonardo, un afluent al râului Belice, şi este un paradis natural


5. Cea mai urbană este Cascada Grande del Liri, singura integrată centrului istoric din Isola del Liri, localitate din provincia Frosinone.


6. Cea mai puternică, Cascada Toce, de pe meleaguri piemonteze, a fascinat artişti cum ar fi Richard Wagner şi Gabriele D’Annunzio.

Cea mai aventuroasă este Cascada Riva, din Trentino Alto Adige. Cel mai recomandabil este s-o vizitaţi vara, după dezgheţ, când atinge puterea maximă.


Cea mai legendară este Cascada Serio din provincia Bergamo. S-a născut din lacrimile unei copile, prizonieră între zidurile unui castel din ordinul unei femei geloase şi îndrăgostită de logodnicul ei, un umil păstor al locului. Compusă din trei salturi, cu o înălţime totală de 315 metri.
Cascada del Serio e una din cele mai frumoase din Europa.

Cea mai monumentală, Cascata Monumentală Santa Maria di Leuca, este punctul terminal al lungului apeduct Acquedotto Pugliese şi din 2015 a fost dotată cu iluminare artistică.


Cea mai abundentă, cu un debit de 4 metri cubi pe secundă, este Cascada Dardagna, din Apeninii bolognesi.


Cea mai înaltă, Cascada Stroppia, este una din cele mai înalte din Europa. Apele sale cad de la înălţimea de 500 de metri. Se află în localitatea Chiappera, provincia Cuneo. Arată cel mai bine în perioada de primăvară târzie.


Cea mai strălucitoare este Cascada del Marmarico din Apeninii calabrezi. Este una din cele mai frumoase cascade din Italia.


Cascada cea mai verde Cascada Rio Verde seamănă puţin cu faimoasa Cascadă Bigăr de la noi. Est situată într-o zonă protejată, Riserva Naturale Regionale e Oasi WWF.


Cea mai rodnică, Cascada Salino, este situată în Parco Nazionale dell’Aspromonte. Abundenţa de pietre de granit din zonă oferă de lucru localnicilor.


Cea mai sugestivă este Cascada Acqua Fraggia, din provincia Sondrio. Frumuseţea apelor ei nu au rămas indiferenţi ochilor lui Leonardo da Vinci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...