Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 15 decembrie 2017

Şoc! Misterul unui om care a ars spontan în timp ce mergea pe stradă fără ca ancehtatorii să-şi dea seama cum a luat foc

Trecătorii s-au uitat şocaţi cum un bărbat de 70 de ani a luat foc recent în Tottenham, Londra. Mai târziu a murit şi a fost identificat ca fiind John Nolan, din comitatul Mayo, Irlanda. Moartea sa e considerată inexplicabilă şi nicio arestare nu a fost făcută. Omul a luat foc din senin în Piaţa Orchard, din nordul Londrei, în apropiere de un teren de fotbal.
John Nolan
Trecătorii au încercat să stingă focul şi alţii au sunat la Urgenţă. A fost preluat de ambulanţă şi dus la Spitalul Broomfield din Chelmsford, Essex, dar a murit a doua zi. Corpul său era acoperit cu arsuri de gradul trei pe 67% din corp. Un investigator de la Brigada de pompieri din Londra nu a putut găsi nimic la locul nenorocirii care să indice de la ce a luat foc. Detectivii fac apel la martori pentru a încerca să se explice de unde au apărut flăcările asupra lui Nolan. Poliţia spune însă că a vorbit cu mulţi martori care nu au putut să spună cum a pornit focul.
Bărbatul era cunoscut în zonă şi nu era implicat în nicio dispută de niciun fel. Niciun martor nu a văzut să fi fost în contact cu nimeni în momentul în care a luat foc. Nolan a sosit la Londra urmat de sora lui Mary în anii 1960 şi apoi de alţi trei fraţi ai lor. A murit la câteva străzi de locul în care a trăit în Tottenham. Potrivit autopsiei, cauza morţii sunt arsurile severe. Cumnatul său, Tomy Byrne, a spus: “John nu ar fi făcut rău nimănui ca un fluture”.
200 cazuri de combustie umană spontană, în istorie
Cercetătorii uluiţi se gândesc că ar putea fi un caz misterios de combustie umană spontană. Este vorba de ilogicele cazuri de oameni care ar fi luat foc fără o sursă vizibilă de aprindere. Sunt documentate 200 de astfel de cazuri în istorie. Victimele au fost adesea bătrâni, bolnavi, sau sub influenţa alcoolului, ceea ce explică faptul de ce nu au putut scăpa de flăcări. În noiembrie 2015, trecătorii îngroziţi au văzut o femeie de circa 40 de ani care a izbucnit în flăcări în timp ce stătea pe o bancă în Flensburg, nordul Germaniei. A scăpat cu viaţă în mod miraculous, dar a fost dusă la spital plină de arsuri. Moartea lui Michael Faherty, de 76 de ani, din Galway, Irlanda, în decembrie 2010, a fost prima în 25 de ani considerată drept rezultatul unei combustii spontane.
Cum a ars Michael Faherty
Anchetatorii nu au putut găsi nici o sursă de foc care să declanşeze flăcările care l-au ucis. Un alt caz de acest fel a fost socotit cel al lui Henry Thomas, de 73 de ani, din Ebbw Vale, Ţara Galilor, care a avut loc în 1980. Prima relatare despre un caz de combustie umană spontană provine de la anatomistul danez Thomas Bartholin, din 1663. El a descris cum o femeie din Paris “s-a prefăcut în cenuşă şi fum” în Paris în timp ce dormea, îiar salteaua de paie pe care stătea a rămas intactă, nearsă. Cercetătorii au oferit o explicaţie bizară a fenomenului misterios. Potrivit acestei teorii, corpul uman poate deveni “o candelă în interior”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...