Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 16 decembrie 2017

Știați că nu știați aceste lucruri

*Stejarul de plută, cultivat în livezi în Spania și Prtugalia, este folosit de secole pentru confecționarea dopurilor. Scoarța e îndepărtată cu grijă pentru a nu le afecta țesutul viu o dată la 8 -10 ani. Acești stejari trăiesc până la 300 de ani.

*Stejarul englezesc poate să trăiască 1.000 de ani și s-a hibridizat cu gorunul. Există și un stejar cu frunze de castan care crește din Munții Caucazi până în nordul Iranului.
*Aproape două treimi din scoarța Pământului e constituită din feldspați (minerale cu compoziție și aspect divers, silicați de potasiu, de sodiu și de calciu, alcătuind numeroase roci eruptive și metamorfice).
*Porțelanul este unul din cele mai remarcabile materiale sintetice. A fost obținut pentru prima oară de chinezi prin încălzirea unui feldspat numit petunse cu caolin în urmă cu 1.400 de ani. Secretul obținerii sale a fost ținut secret până în secolul XIX, ceea ce a făcut ca porțelanul să fie mult timp extrem se scump, mai mult ca aurul.
*Bogăția unei țări se măsoară prin raportul din produsul intern brut, PIB, și numărul de locuitori. Astfel, iată care sunt cele mai bogate state, în ordine: Luxemburg, SUA, Monaco, Elveția, Insulele Cayman, Norvegia, Insula Jesey, Danemarca, Belgia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...