Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

luni, 22 ianuarie 2018

7 superbe destinaţii de evitat în 2018

Santorini, Grecia: Santorini a fost vizitat de două milioane de turişti, inclusiv de mine, în 2017.
Sunt puţine locuri mai frumoase în lume, cu apusuri de soare mai spectaculoase, decât această insuliţă din Arhipelagul Cicladelor al Greciei. 8.000 de oameni pe zi vin să se bucure de peisajele fără egal cu clădiri albe şi biserici ale căror cupole turcoaz se iau la întrecere cu frumuseţe boltei celeste, desupra calderei de un farmec inefabil. Dacă nu rezistaţi să nu mergeţi, fiindcă este într-adevăr mult prea frumos, staţi la un hoteluri B&B şi evitaţi plimbările cu simpaticii măgari. Alternativă ar fi insula Naxos, tot foarte frumoasă, care face parte din acelaşi arhipelag.

Cinque Terre, Italia: Autorităţile au discutat
limitarea la 1,5 milioane de turişti pe an pentru a combate supraaglomerarea. Dacă trebuie să mergeţi, evitaţi sezonul estival. O alternativă ar fi oraşulPortovenere, care e evitat de turişti din cauza faptului că are mai puţine căi de acces.

Insula Skye, Scoţia: În 2017, infrastructura celei mai mari insule a Scoţiei a cedat sub presiunea a mii de turişti. Locuitorii frumoase insule se plâng că vizitatorii fac prea mult zgomo şi chiar urinează în public. Dacă tot vreţi s-o vizitaţi, mergeţi în extrasezon, nu vara, când numărul turiştilor scade.
Barcelona, Spania: capitala catalană a avut 34 de milioane de vizitatori în 2016, cu 25 % mai mulţi decât în 2012. Asta a dus la mânia localnicilor, care au protestat împotriva turiştilor în august 2017. Autorităţile din oraş au dat o lege cu scopul de a limita numărul de paturi închiriate turiştilor. Dacă tot vreţi să mergeţi, evitaţi plimbările pe Las Ramblas. O alternativă ar fi Valencia, care rivalizează cu Barcelona în privinţa mâncării şi a culturii.
Dubrovnik, Croaţia: autorităţile vor să reducă numărul turiştilor la 4.000 pe zi, fiindcă UNESCo ameninţă să vitregească superbul oraş de statutul World Heritage din cauza supraaglomerării. Primarul vrea să limiteze şi limitarea navelor de croazieră care intră în vechiu port. Dacă tot vreţi să mergeţi, călătoriţi independent, nu în grup. Ca alternativă ar fi pitorescul oraş vechi Cavtat şi plajele pustii, unde scăpaţi de aglomeraţie.
Veneţia, Italia: turismul de masă a îndepărtat mulţi localnici din frumosul oraş. Sătui să vadă turiştii făcându-şi poze cu podul Rialto şi să-i vadă plimbându-se pe canalul Giudecca, veneţienii au ieşit în stradă în 2017. Populaţia a scăzut la 55.000 din cauza turismului de masă. Există planuri să se interzică navigarea pe canalul Giudecca, forţând vizitatorii să se plimbe pe o rută mai lungă în lagună. Încercaţi ape mai liniştite, luaţi masa în restaurant şi localuri decât să vă înghesuiţi în punctele majore de turism. O alternativă este Annecy, din Franţa, unde este o superbă reţea de canale, un lac superb, ahitectură spectaculoasă, fără aglomeraţie.

Taj Mahal, India: se caută limitarea vizitatorilor la faimosul mausoleum, monument vestit ridicat de împăratul Shah Jahan pentru soţia saMumtaz Mahal. Opt milioane de turişti vin anual (40.000 pe zi) la Taj Mahal. Dar îngălbenirea marmurei albe şi poluarea râului Yamuna din apropiere a determinat India să plănuiască o scădere a numărului de turişti. Dacă vreţi neapărat să mergeţi, optaţi pentru ora 6.00, dimineaţa, în zori. Nu e aglomeraţie. O alternativă este mormântul Hamayun din Delhi.
Machu Picchu, Peru: citadelă incaşă Machu Picchu e cel mai vizitat obiectiv din Peru. A fost vizitat de 5.000 de oameni pe zi în 2016, dublu faţă decât numărul recomandat de UNESCO. Guvernul peruan a schimbat orele de vizită, de la 6.00 dimineaţ până la prânz şi după-amiaza doar de la 17.30. Restricţiile au ca scop evitarea supraaglomerării. Dacă tot vreţi să o vizitaţi, mergeţi între octombrie şi aprilie. Deşi e sezon polios, aveţi avantajul că scăpaţi de aglomeraţie. O alternativă ar fi spectaculosul Oraş Pierdut din Columbia, unde ajung mai puţini turişti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...