Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți

Numele adevărat al celebrului pictor Sandro Botticelli (1445 -1510) este Alessandro di Mariano di Filipepi. I s-a spus Botticelli, de la porecla celui mai mare frate, negustorul Giovanni, ”Botticello”, care înseamnă butoiaș.
Botticelli, autoportret

*În Evul Mediu, Danemarca era numită Dacia. Fără legătură desigur cu Dacia, țara dacilor, unde ne aflăm noi astăzi. Când Ordinul Dominican (Ordo Praedicatorum), între 1226-1228, a decis ca cele trei regate scandinave, Danemarca, Norvegia și Suedia, să formeze o provincie în cadrul Ordinului, numele Dacia a fost aleasă pentru aceasta.

 

*Lemnul de anin este rezistent la apă și a fost folosit mereu pentru confecționarea bărcilor și a țevilor de apă. Lemnul de anin a fost folosit la fundația multor clădiri din Veneția și la confecționarea saboților. Lemnul de carpen e folosit pentru confecționarea mânerelor de topor și a blaturilor de lemn de la măcelării. Primul film prezintă aninul, al doilea carpenul.



 

*Domnitorul Moldovei, Alexandru cel Bun (1400-1432), fiu al lui Roman vodă Mușat și al doamnei Anastasia, s-a înscăunat cu ajutorul domnului Țării Românești, Mircea cel Bătrân.

 

*Câmpurile energetice ale icoanei Maicii Domnului, aflată în Catedrala Episcopală Madona Dudu din Craiova au șocat oamenii de știință. Emană câmpuri similare cu cele ale unei persoane vii, după cum s-a constatat cu ajutorul aparatelor de măsurători.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...