Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 20 februarie 2018

Care sunt marile orașe de pe planetă care rămân fără apă

Orașul Cape Town din Africa de Sud trece prin momente critice. Se estimează că în câteva săptămâni va rămâne fără apă. Această situație nu este singulară. Mari orașe de pe planetă se confruntă cu probleme similare în viitorii ani. Cauzele sunt numeroase, însă una cele mai grave este poluarea apelor.
Iată lista orașelor în pericol să rămână fără apă

Cape Town (Africa de Sud): persistenta secetei face ca în câteva săptămâni locuitorii să rămână fără apă. Pentru moment s-au făcut raționalizări stricte.
Tokyo (Japonia): precipitațiile sale se concentrează în patru luni și anii mai puțin ploioși generează secetă. Depinde în proporție de 70% de apa de ploaie și recent s-a renovat canalizarea pentru a reduce la maximum pierderile.
Beijing (China): China are 20% din populația mondială, dar dispune abia de 7% din apa potabilă. În ultimii ani, rezervele țării au scăzut cu 13% și locuitorii acestui oraș primesc numai 145 de metri cubi de apă pe an.
Londra (Marea Britanie): surprinzător, are mult mai puține precipitații decât Parisul și New York-ul. Cea mai mare parte a consumului provine din râuri. Experții spun că se va confrunta cu probleme cu apa din 2025 și ar putea rămâne fără apă în 2040.
Miami (SUA): deși este unul din orașele cele mai ploioase din țară, are o mare problemă. Apa oceanului Atlantic a contaminat Vizcaya, principala sursă cu apă dulce. S-au luat măsuri pentru rezolvarea problemei.
Moscova (Rusia): Rusia dispune de o pătrime din rezervele de apă dulce din lume, dar problema este că sunt contaminate (între 35% și 60% nu îndeplinesc necesitățile sanitare). O dramă.
Ciudad de Mexico (Mexic): 1 din 5 locuitori primește apă la robinet doar câteva ore pe zi. Orașul importă 40% din apă de la surse de la distanță, dar nu poate recicla apa din cauza lipsei de intrastructură.
Istanbul (Turcia): recent, orașul a suferit crize de apă și există riscul ca în 2030 să rămână fără apă. Situația e îngrijorătoare.
Sao Paulo (Brazilia): principalul centru economic al țării a suferit deja de o criză de apă în 2015. Polția s-a văzut obligată să escorteze camioanele cu apă ca să evite jafurile.

Cairo (Egipt): cea mai mare parte a apei provine din apele Nilului, dar sunt contaminate din cauza rezidurilor provenite din agricultură. Se estimează că în 2025 situația va deveni critică.

Bangalore (India): s-a transformat într-un mare centru tehnologic și s-au dezvoltat noi așezări urbane în jur, necesitând o rețea de apă suplimentară.

Jakarta (Indonezia): orașul se confruntă cu creșterea nivelului mării. Drept consecință, multă lume nu are acces la apa potabilă. Proliferează puțurile ilegale ducând la distrugerea surselor de apă subterană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...