Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 23 februarie 2018

Misterele dependenţei de cumpărături

Psigologii o denumesc tulburare compulsivă a cumpărăturilor şi este asemănătoare cu dependenţa de jocurile de noroc sau bulimia. Iată şapte semne că o persoană este robită de o astfel de dependenţă care poate duce la neplăceri, datorii şi mari complicaţii în familie, explicate de psihologul american Gilles Valence.

1.Aveţi multe lucruri nedeschise în dulap. De unele chiar uitaţi, cutii de pantofi sau jachete care nu văd nciodată lumina zilei.

2. Cumpăraţi adesea lucruri de care nu aveţi nevoie sau nu plănuiţi să le cumpăraţi. Sunteţi mai ales vulnerabili dacă recunoaşteţi că aveţi o obsesie pentru pantofi sau genţi, etc.

3. O ceartă sau o frustrare vă îndeamnă să faceţi cumpărături. Dependenţii de cumpărături au tendinţa să sufere de depresii, bulimii sau alte dependenţe. 

4. Experimentaţi o emoţie aparte când cumpăraţi ceva. Simţiţi o eliberare de adrenalină, în creier se eliberează dopamină asociată cu plăcerea care dă dependenţa.

5. Cumpărăturile sunt urmate de sentimente de remuşcare. Sentimentul de vinovăţie nu se limitează numai la lucrurile mari cumpărate.

6. Încercaţi să ascundeţi dependenţa de cumpărături. Dacă ascundeţi cumpărăturile este un semn clar că suferiţi de această dependenţă.

7. Vă simţiţi anxioşi în zilele în care nu faceţi cumpărături.

Iată şi remediile care vă pot ajuta împotriva acestei dependenţe periculoase.

Găsiţi noi activităţiJogging, exerciţii fizice, ascultaţi muzică, uitaţi-vă la televizor

Identificaţi cauzele. Urmăriţi ce vă face să vă duceţi la magazine, dacă e o ceartă sau ceva anume, o frustrare. Când aceste situaţii apar, încercaţi să rezistaţi şi găsiţi imediat altceva de făcut.

Feriţi-vă de tentaţii. Evitaţi să mergeţi la magazinele perforate. Încercaţi să limitaţi ieşirile la cumpărături.

Nu luaţi la dvs decât strict banii necesari pentru a cumpăra anumite lucruri de care aveţi nevoie pentru a cumpărat ce aveţi nevoie. Lăsaţi cardul de credit acasă. Faceţi liste cu preţuri estimative.

Cereţi ajutor. Dacă tot nu puteţi să luptaţi cu dependenţa de cumpărături, cereţi unui membru al familiei sau unui prieten să vă controleze comportamentul. Faceţi terapie la psiholog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...