Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 24 februarie 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți


*Plopul balsam vestic crește în America de Nord. Primăvara, pe măsură ce i se deschid bobocii și frunzele, emite un parfum delicios balsamic.
* Turcoaza este un fosfat care combină cuprul cu aluminiul. Cuprul îi conferă culoarea verzuie, dar poate varia de la verde până la gri gălbui. Dar cea albastră azurie e cea mai apreciată. Când e brăzdată de nervuri fine de impurități e o garanție că e naturală.
Poate fi imitată cu falsuri precum crisocolul. Este una din cele mai vechi pietre prețioase cunoscute. Egiptenii au înființat cea mai veche mină din lume în peninsula Sinai în urmă cu 6.000 de ani.

*Compozitorul francez Claude Debussy a pus pe muzică forța mării în lucrarea ”La Mer”. De altfel, faimosul muzician este cunoscut pentru că a creat tablouri ale naturii în culori sonore. Debussy s-a născut la 22 august 1862 la Saint-Germain-en-Laye și a murit la 25 martie 1918 la Paris.


foto: Mircea Avram

*Plăcile de faianță ca decor pe pereții interiori și exteriori sunt folosite din secolul IX. Plăcile pictate, smălțuite ulterior, au fost răspândite în tot Imperiul Otoman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...