Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 12 februarie 2018

Nou miracol al Fecioarei

S-a validat cazul unei călugăriţe franciscane care, după ce a fost 30 de ani invalid, a putut să meargă din nou. Biserica Catolică a recunoscut duminică acest nou miracol al Fecioarei din Lourdes. 
Fecioarei Maria i se atribuie minunea că această călugăriţă care practic fusese paralitică aproape trei decenii s-a vindecat după un pelerinaj la Lourdes, în Franţa. Este miracolul 70 care se atribuie divinei intervenţii în oraşul francez, potrivit ziarului “Le Figaro”.
Anunţul a coincis cu ziua în care se sărbătoreşte prima apariţie a Maicii Domnului la Lourdes, la 11 februarie. Sora Bernadette Moriau (79 ani) a fost beneficiara miracolului numărul 70. Episcopul Jacques Benoit-Gonin din dioceza Beauvais, de la nord de Paris, a proclamat minunea la zece ani după ce Bernadette Moriau a fost în pelerinaj la Lourdes. Validarea a avut loc după un deceniu de studii şi probe realizate de Comitetul Medical Internaţional de la Lourdes. Episcopul a avut ultimul cuvânt pentru recunoaşterea miracolului. Bernadette a făcut parte din ordinal Franciscan de la 19 ani. Suferea de probleme lombare şi sciatică din 1966 care a degenerat în deficit neurologic în 1987, ceea ce a împiedicat-o să meargă. “Călugăriţa a experimentat o schimbare subită, instantanee şi de durată”, spune Benoit-Gonin pe site-ul diocezei. Biserica nu validează miracolele decât după îndelungate studii ştiinţifice. La Lourdes s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de vindecări inexplicabile, începând din 1884, dar numai 70 au fost recunoscute oficial. Aici vin circa 6 milioane de pelerini pe an din toată lumea, dintre care 60.000 de bolnavi şi invalizi. Este al treilea loc de pelerinaj catolic după Vatican şi Biserica Notre Dame de Guadalupe din Mexic. În 1858, Bernadette Soubirous a spus că o „Doamnă Albă”, întruchiparea Fecioarei Maria, i-a apărut în mai multe rânduri în micuţa grotă Massabielle din Lourdes. Mulţi locuitori au venit să se reculeagă aici, dar numai Bernadette a văzut-o pe Fecioară. Din cauza marelui aflux de curioşi, accesul la grotă a fost oprit temporar. Bariera de lemn a fost retrasă în octombrie 1858, la presiunea maselor şi intervenţia împărătesei Eugenia, soţia lui Napoleon al III-lea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...